Sorozatban negyedik alkalommal a Mihályi Patisserie az Év Cukrászdája

Amikor cukrászdákról vagy magáról a cukrászatról beszélünk a váci emberek többségének vélhetően nem a cukrászforradalom fogalma jut először az eszébe. Pedig ha figyelembe vesszük azt a nem mindennapi tényt, hogy lényegében az orrunk előtt, vagy legalábbis itt a városunkban tevékenykedik Mihályi László személyében valaki, akit ennek a forradalomnak az itthoni úttörőjének, illetve a francia cukrászati stílus magyarországi megteremtőjének tartanak lehet indokolt lenne. Főleg ha hozzátesszük ehhez azt is, hogy ezek nem is homályos, kézzel meg nem fogható titulusok, hiszen immáron sorozatban negyedik alkalommal a váci főtéren működő Mihályi Patisserie kapta a Dining Guide Év Cukrászdája Díját is.

Idén volt 13 éve, hogy hosszú külföldi útjáról hazatérve, megtapasztalva a határon túli viszonyokat és a hazai cukrászat aktuális állását is, 2008-ban megnyitotta váci üzletét Mihályi László. A világ több pontján, Calgarytól Shanghaiig, Marokkótól Tokióig a szakma elitjének is a környezetében dolgozva sok mindent tapasztalt és tanult, amiket a Dunakanyar piacának mértékei közepette is kamatoztatni tud. Nem véletlenül itt teszi mindezt, elmondása szerint ő egy lokálpatriótának tartja magát. Budapesten nyilvánvalóan kézenfekvőbb lenne egy ilyen nagyra törő és magas minőségen üzemeltetett vállalkozást kezdeni, de ő itt született és itt szeretné megvalósítani terveit.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

A számos egzotikus országbeli vagy éppen óceánjárón szerzett tapasztalatán túlmenően azonban a francia hagyományok azok, amiket az ő esetében kiemelnek. Elmondása szerint ez nem is véletlen. „Tanultam és dolgoztam is kint. Én viszont azt szoktam mondani, hogy arra vagyok büszke, hogy sok mindent sikerült ötvöznöm, a saját lelki világomra formázni, rengeteget inspirálódni és sok-sok új desszertet is építeni! Sok helyi alapanyaggal dolgozom a Duna-kanyar környékéről, ez óriási befolyással van a munkámra, de a technológia maga, a minőségi alapanyag megmunkálása, az tetszik, nem tetszik, a világon mindenhol francia.” – nyilatkozta korábban.

Tehát ezeknek a tapasztalatainak is köszönheti sorozatos elismerését a Dining Guide részéről, amivel a sajátja mellett Vác hírnevét is öregbíti. Profi és előremutató hozzáállásukat tükrözi a Facebook oldalukon olvasható köszönetnyilvánításuk is. „Mi továbbra is azt tudjuk ígérni, ahogy eddig, úgy ezen túl is ugyanolyan keményen dolgozunk, lelkesedéssel, elszántsággal, felkészültséggel, mindent megteszünk a Mihályi Patisserie és a Magyar gasztronómia minőségéért!” Ezekhez a célokhoz mi is csak sok sikert tudunk kívánni. (Fotó: Dining Guide) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments