Százezrekkel tartozik a városnak a váci Fidesz

Közel negyedmillió forintos tartozást halmozott fel a Fidesz Váci Szervezete a korábban általuk bérelt főtéri irodájukra. A pártnak havi 28 ezer forint plusz áfát kellett volna fizetnie havonta az önkormányzati tulajdonban álló 50 négyzetméteres iroda használatáért, amelyet 2012 óta béreltek – írja a vac.hu.

A Fidesz eddig nem rendezte elmaradását és jogászok szerint a tartozás behajthatatlannak tűnik, mert a váci szervezet nem jogképes (nincs nyilvántartva, nincs adószáma, statisztikai száma). Így már nemcsak két fideszes képviselő által törvénytelenül felvett milliókról és a város számára előnytelen szerződésekről derült ki, hogy ezekkel megrövidítették a város kasszáját a korábbi kormánypárti vezetés alatt: még a saját pártjuk irodabérlési szerződésével is 241 ezer forintos kára keletkezhetett Vácnak.

Az önkormányzati ingatlanbérléssel kapcsolatos szerződéseket Fidesz-elnökként az a Pető Tibor írta alá, akihez ugyanebben az időszakban alpolgármesterként az irodát bérbe adó Váci Városfejlesztő is tartozott. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments