Szombaton felavatják az első váci bringaparkot

Már az idei kerékpáros szezonban használatba vehető lesz az első váci bringapark. Az avatás július 17-én szombaton 10 órakor kezdődik – írja a vac.hu.

A váci Duna-part déli részén, a kerékpárút mellett található baseballpálya szomszédságában felépített „pumpapálya’ részben saját városi forrásból, részben pályázaton elnyert finanszírozással jöhetett létre. A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség által meghirdetett pályázaton való indulást segítette, hogy a jelentkezéshez benyújtandó terv egy sikeres helyi pályázat eredményeként már kész volt. Így a mintegy 40 millió költséggel megépült sportlétesítmény felét kellett a városi büdzséből finanszírozni.

A szombati átadó eseményen a tervek szerint igazi bringás profik is bemutatják tudásukat, ezt követően pedig – természetesen ingyenes használattal – már mindenki használhatja a pályát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A negyed évezredes jubileumára felújítják a váci székesegyházat

Ahogyan a többi, a váci bringapark igénybevétele is feltételekhez kötött. A pályát mindenki saját felelősségre, bukósisakkal és saját eszközzel használhatja. Ajánlott továbbá a térd- és könyökvédő, valamint a kesztyű viselése is. A váci „pumpapálya” a kerékpárosokon kívül kiszolgálja a gördeszkások, rolleresek és görkorcsolyások mozgásigényét is. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments