Szovjet bombát találtak Veresegyházon

Aki július 28-án Veresegyház déli részén járt, az a nap egy részében korlátozásokra és lezárásokra lehetett figyelmes. Mindennek pedig nem is akármi, hanem egy második világháborús robbanó szerkezet volt az oka. Mint ahogy azt a  MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred facebook oldalán is olvasni lehetett, egy FAB-100-as típusú, 100 kilogrammos szovjet légibomba orrgyújtó szerkezetére bukkantak a Váchoz is közeli településen.

Éppen földmunkákat végeztek a Veresegyház déli határához nem túl távoli Sport utcában, amikor egy feltételezett robbanótestre bukkantak. A kiérkező tűzszerész járőr parancsnok megállapította, hogy feltételezhetően egy 100 kilogramm tömegű, szovjet gyártmányú légibomba került elő a közterületen, a robbanóeszköz pedig élesített orrgyújtó szerkezettel is rendelkezik. A biztonságos elszállításához az eszköz helyszíni hatástalanítására volt szükség. Ezért lakosságvédelmi szempontokat figyelembe véve 100 méteres sugarú körben a rendőrség lezárta az érintett területet a tűzszerész művelet idejére.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

Szerencsére a helyszínre kiérkező MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred emberei Kocsis Tibor főtörzsőrmester, járőrparancsnok irányításával bármiféle probléma nélkül, hamar hatástalanították a fennakadásokat okozó szerkezetet. Így a katonák biztonságosan elszállíthatták a már ártalmatlan robbanóeszközt a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére, későbbi megsemmisítésre, a rendőrség pedig feloldhatta a korlátozó intézkedéseket. (Fotó: MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments