Tragikus hirtelenséggel elhunyt Dr. Ujhelyi László

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Dr. Ujhelyi László – írta tegnap az ES tévé Facebook oldalán. A sokak által szeretett és köztiszteletnek örvendő váci gyermekorvos nemcsak gyógyított, de életmódjával is példát mutatott minden generációnak.

Rendszeresen lehetett vele találkozni a teniszpályákon, biciklizés, vagy éppen ping-pongozás közben. Nagyon szerette a Dunát, sokat evezett, úszott, kirándult egész családjával. Ujhelyi László 1946-ban a háborús körülmények miatt Ausztriában született. Még csecsemő korában tértek vissza szüleivel Vácra, ahol egész életét leélte. Ide járt általános- és középiskolába, az orvosi diplomáját Budapesten szerezte. Egyetemista korában már mentőzött, illetve ügyeletet látott el.

Rövid ideig a Heim Pál Kórházban dolgozott gyermekorvosként, és ugyanezt folytatta Vácon 1973-tól egészen az 1990-es évek végéig, amikor Deákváron lett körzeti gyermekorvos. Nagyon szerette a gyermekeket, a szülők pedig kedves, türelmes és bölcs hozzáállása miatt szívesen vitték hozzá gyógyulni a kicsiket. Több bölcsődének, óvodának, iskolának, valamint a gödi súlyosan beteg gyermekek gondozását végző intézménynek is orvosa volt. Rendszeresen vett részt tudományos üléseken hol hallgatóként, hol előadóként.

Az orvosi táskáját 2020 decemberében tette le végleg, de ezt követően is rengetegen fordultak hozzá kérdésekkel, és nagyon szívesen adott tanácsot. Utoljára családja körében bekövetkezett váratlan halála előtt fél órával kérték ki véleményét egy kisgyermek problémájával kapcsolatban. A gyermekek mindig a fájdalommentes kezelésnek, a szülők pedig a nyugodt, higgadt, megfontolt doktor bácsinak örültek. Dr. Ujhelyi László 75 éves volt, temetéséről családja később intézkedik. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments