Újabb enyhítések a börtönökben

A pandémia időszakában bevezetett szigorítások, korlátozások mindnyájunk életére hatással voltak. A világjárvány terjedésének megfékezése érdekében le kellett mondanunk számos olyan dologról, amiről alapvetően biztosan nem tettük volna. Ez a bebörtönzött emberekre, illetve azoknak a hozzátartozóira is vonatkozott. A közelmúltban lehetővé váló lazításokig a kapcsolattartás rendkívül korlátozott volt. De most elmondható, hogy augusztus 1-jétől tovább enyhülnek a látogatófogadás szabályai, többek között Vácon is. A következőkben a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának közleményét osztjuk meg. 

Július 1-től ismét látogathatóvá váltak a fogvatartottak az ország valamennyi büntetés-végrehajtási intézetében. Augusztustól a fogvatartottakhoz már gyermekkorú hozzátartozók is érkezhetnek, egy időben egy olyan felnőtt és egy olyan 12. életévét betöltött gyermekkorú személy, aki rendelkezik védettséget igazoló dokumentummal. A látogatók fogadására havonta egy esetben, maximum 60 perc időtartamban kerülhet sor. A látogatás teljes ideje alatt kötelező a szájmaszk viselése és az előírt szociális védőtávolság megtartása, valamint kerülni kell a közvetlen testi érintkezést.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tanulást akadályozó, vagy a diákok testi épségét veszélyeztető tárgy nem vihető be az iskolába

A személy látogatás mellett továbbra is lehetőség van a digitális kapcsolattartásra. A Skype beszélő havonta egy alkalommal, maximum 30 perc időtartamban vehető igénybe. Az a fogvatartott, aki bármely okból nem tudja személyesen fogadni a hozzátartozóit, legfeljebb heti két alkalommal, maximum 60 percben Skype-olhat a kapcsolattartójával. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments