Vác visszakapta az elveszettnek hitt békákat

A héten egy régi és megoldatlan ügy zárult szerencsés végkifejlettel egy szemfüles helyi lakosnak köszönhetően. Inotay Gergely alpolgármester Facebook oldalán értesülhettünk arról, hogy megkerültek a Posta parkból évekkel ezelőtt, rejtélyes körülmények között eltűnt vízköpő bronzbékák.

Eltűnésükkor számos helyi sajtótermék beszámolt az esetről, ami mint most kiderült, jelentősen hozzájárulhatott a békák visszatéréséhez, hiszen a tolvajok ebből kifolyólag nem tudhatták feltűnés nélkül továbbadni az egyedülálló alkotást. És így történhetett meg az, hogy Horlik Richárd alsópetényi lakoshoz került a szobor Nőtincsről, amely egy ottani ház felújítási munkálatai során bukkant elő.

Richárd először nem ismerve a történetet a kertjét díszítette az alkotással. Egészen addig állt ott, ameddig egy szemfüles váci lakos észre nem vette azt, hogy valószínűleg az eltűnt békákról van szó. Ezt megtudva a szobor ideiglenes tulajdonosai egyből megkeresték a váci önkormányzatot, hogy hogyan juttathatnák vissza e híres váci műremeket, ennek eredményeképp pedig végre visszatérhetett a szobor a városba. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments