Zöld Menedék kutyasztorik

Szeretnék naponta szívedbe kerülni, szeretet vizében vígan elmerülni, tudni azt, hogy mindig számíthatok reád, én leszek a fontos, a szeretett kutyád. (Aranyosi Ervin: A kutya kérése – részlet)

Az alábbiakban a váci Zöld Menedék Állatvédő Alapítványhoz érkezett levelekből adunk közzé négyet. A levelek írói beszámolnak arról, hogy a menhelyről befogadott kutyusaik ma már hogyan élnek az otthonaikban, mik az erényeik és hogyan váltak szerető családtagokká.


Csücsök, aki imádja az életet

„Kedves Zöld Menedék!

Egy éve, február 15-én fogadtuk örökbe tőletek Nenát, aki nálunk a Csücsök nevet kapta. Szeretnék néhány fotóval és pár sorral beszámolni, hogyan telt az elmúlt egy év.

Csücsök pillanatok alatt beilleszkedett közénk és otthon érezte magát. Pár héten belül suliba is elkezdtünk járni, ahol két tanfolyamot is sikeresen elvégeztünk és sok barátot is szerzett. Nem könnyű eset, igazi terrierhez méltón akaratos, önálló, rafinált, de imád tanulni, nagyon okos. Rengeteget sétáltunk a Duna-parton, itt Nagymaroson is sok kis kutyabarátot találtunk, akikkel imád együtt szaladgálni.

Nyáron rengeteg kalandban és új élményben volt részünk. Nyaralás a Velencei-tónál, a Balatonnál, kutyás strand, sok-sok túra, vonatozás. Fürdés a Dunában, hajózás, szombatonként piacozás. A munkahelyemre is jöhetett velem, nagyon izgi hely! Ősszel a nászútunkra is elkísért minket, a Balaton-felvidékre, ahol a vitorlázást is kipróbálta és bejárta a Káli-medencét. Többször jártunk Vasban és Zalában a családunknál, ahol a kutyabácsikája mindig nagyon örül neki.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

Persze mindenhol jó, de legjobb otthon. Csücsök imád kint lenni a kertben is, ha szép az idő, napozgatni, megugatni az erre járókat, távol tartani a szomszéd macskákat, bogarakat, gilisztákat fogni. Télen kicsit kevesebb az élmény, de ilyenkor legjobban a kanapén szeret bújni hozzánk. Szerencsére egy poloska megevés okozta garatgyulladáson kívül beteg nem volt, és a legfontosabb, hogy mindig jó kedve van, mindenkit felvidít, imádja az életet!

Nagyon köszönjük őt nektek, olyan mintha mindig is velünk lett volna. Reméljük, hogy még nagyon sok év vár ránk együtt. Köszönjük a munkátokat, a nálatok lévő kutyusoknak pedig szorítunk, hogy ők is saját családba kerülhessenek.”


Chucky, a nagy szerelem

„Sziasztok!

.2019. augusztus 16-án elhoztam tőletek Chuckyt, aki 4 hasonlóan fekete-fehér tesójával került be hozzátok. Azóta is nagy a szerelem, életem legjobb döntése volt, hálás vagyok nektek! Csak érdeklődnék, van-e bármi infótok a többiekről, hogy alakult a sorsuk?”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert


Bori, a gyerekbarát

„Sziasztok,

Három hete hoztuk el tőletek Borit (11512 számon volt nyilvántartva, nem volt neve). Szeretnék egy rövid visszajelzést és néhány fotót küldeni.

Bori nagyon rendes kiskutya, okos, gyorsan tanul és terrier vére ellenére egész nyugodt is. Napról napra otthonosabban mozog közöttünk. Már ügyesen tudja a helyét a lakásban is, mivel nincs suli, minden reggel benti összebújás van.

Nagyon szereti a gyerekeket, a kutyákról ugyanezt nem tudjuk elmondani, de majd dolgozunk rajta. Kapott már két oltást, minden rendben volt a doki bácsinál is. Ma pedig túl vagyunk az első kutyaovis órán is.

Nagyon köszi, hogy befogadtátok és így lehetőségünk lett egymásra találni.”


Guba, a szeretetcsomag

„Kedves Zöld Menedék!

Immár kicsivel több, mint egy éve, hogy két fős családból három tagúvá avanzsáltunk, miután örökbe fogadtuk Gubát (egykoron Atom Anti), a három hónapos koromfekete kiskutyát.

Guba egy szörnyen ragaszkodó kis szeretetcsomag, aki nagyon érzékeny minden rezdülésünkre és hihetetlenül egy hullámhosszon van velünk. Maximális lelkesedéssel veszi a közös erdei túráinkat és sétáinkat, a társas eseményeket, de esős, álmos vasárnapokon, mikor lekucorodunk egy film elé, vagy csak pihenünk, szintén abszolút partner. A lényeg, hogy mindig a gazdikkal legyen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

Nem is tudom, hogy foglalhatnám össze az eltelt időt, hisz rengeteg minden történt már velünk együtt. Elvégeztünk egy tanfolyamot, hogy azért tanulás is legyen, ne csak móka, megjártuk az utat az állatorvoshoz kisebb-nagyobb ügyek miatt – köztük az ivartalanítással. Sokat kirándultunk, utaztunk és nyaraltunk is együtt, nevettünk és néha igen, bosszankodtunk is, de minden egyes nap töretlenül biztosak vagyunk benne, hogy a legjobb döntés volt, hogy örökbe fogadtuk és nagyon szerencsésnek érezzük magunkat, hogy hozzánk került.

Köszönjük szépen a menhely dolgozóinak az áldozatos munkát, amivel gondoskodnak az itteni kis lakókról és segítik őket a gazdisodásban. Emellett kívánunk minden gazdira várónak egy szeretetteljes családot, amilyet mindannyian érdemelnek.” ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments