53 év után léptek a váci kajakos örökébe

Ma hajnalban egy újabb olimpiai aranyérmet ünnepelhetett Magyarország. Kopasz Bálint, a Győri VSE kajakozója K1 1000 méteren utasított maga mögé mindenkit, amivel hosszú idő után került újra magyar ember a csúcsra ebben a számban. Elsőre talán nem is gondolnánk, hogy ezzel a sikerrel bármi módon összefüggésbe hozható Vác, pedig a Váci Hajónál nevelkedett Hesz Mihály volt az, aki ez idáig utoljára 1968. október 25-én olimpiai bajnok lett férfi kajak egyesben. 

Hesz Mihály még Babella László irányítása alatt, a Duna közelsége miatt kezdett kajakozni Vácon. Szorgalmának és küzdőszellemének köszönhetően hamar híressé is vált a kajakosok körében, majd Granek István invitálására az FTC versenyzője lett. Saját elmondása szerint is ennek a lépésnek sokat köszönhetett, már csak azért is mivel rendre Vácról evezett le az edzésekre és vissza. Sokszor csak éjjel, a sötétben ért haza, amikor már egy embert se láthatott a Dunán. Ebből jött az a pszichikai biztonság, amit aztán a versenyeken már csak mobilizálni kellett. Mentalitásának számos hazai, illetve nemzetközi sikert köszönhetett, a mexikói olimpián pedig 24 évesen a csúcsra is felért.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Zsinórban harmadik bajnokinkat is megnyertük!

Ezt a sikert tudta megismételni augusztus 3-án Kopasz Bálint, aki ugyancsak 24 évesen lett olimpiai bajnok ezer méteren. Így 53 év után léphetett Hesz Mihály örökébe a szegedi születésű evezős és szerezte meg a magyarok idei harmadik aranyérmét. (Forrás: Újságmúzeum facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments