60 éves drogdílert fogtak Vácon

A police.hu közleményéből arról értesülhettünk, hogy augusztus 9-én hónapokon át tartó nyomozás után elfogtak egy 60 éves férfit, aki a gyanú szerint Vácon és környékén kábítószert terített. A gyanúsított tartózkodási helyéről, tárolójából és autójától kábítószergyanús anyagokkal, és a porciózáshoz szükséges kellékekkel, hamis gyógyszerekkel távoztak a kiérkező rendőrök.

K. László esetében a saját fogyasztásra való beszerzés teóriáját nyugodtan kizárhatjuk a képből, ugyanis a nála talált mennyiségű termékek, eszközök alapján sokkal inkább úgy tűnik, hogy lényegében drogpatikát működtethetett lakásán. A konyhaszekrény fiókjából digitális mérleget és 127 darab, különböző méretű nejlontasakot foglaltak le. A mélygarázsban parkoló autóban pedig 230 darab hamis gyógyszert találtak, amelyek között akadt nem engedélyezett, illetve vényköteles készítmény is. Mindemellett a garázsban további 674 darab hamis tabletta is előkerült, másik két digitális mérleg és önzáró nejlontasakok társaságában. De erősíti a kereskedés gyanúját az is, hogy az egyik termék orvosi rendelkezés alapján 1744 napra lett volna elegendő.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Keresik a sértetteket - Meglettek a sződligeti vasútállomáson parkolt kerékpárokról ellopott lámpák

A lefoglalt tarka bogyókat tovább színesítették azok a kék, egy brit luxusautó márkajelzésével nyomott tabletták, amelyekből a rendőrök 528-at számoltak. Az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a pirulák MDMA-t tartalmaznak. Ha mindez nem lenne elég, a helyszínre meginvitált Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak is akadt néhány érdekesség. Nekik az ott talált 107.740 szál zárjegy nélküli dohányáru és a hozzá kapcsolható költségvetési csalás ügyében lesz még dolguk a váci férfival.

K. László a kihallgatásán nem tett vallomást, és a kérdésekre sem válaszolt. De drogtesztje beszédesebbnek bizonyult nála, THC-re és kokainra pozitív eredményt hozott. Így talán senkinek se okoz meglepetést, hogy kábítószer-kereskedelem, valamint gyógyszerhamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le ellene a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya, egyben kezdeményezik letartóztatását. (Forrás: police.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments