A Samsung akkumulátorgyár bezárásáért kampányolnak Gödön

A Göd-ÉRT Környezetvédelmi és Városvédő Egyesület meghallva a helyiek már régóta tartó panaszáradatát levélküldő kampány mellett határozta el magát. Ugyanis a gödiek megelégelték azt, hogy a Samsung elviselhetetlen zajjal működteti akkumulátorgyárát.

Már korábban is záporoztak a panaszok a környezetvédelmi hatósághoz, amely tavaly szeptemberben zajcsökkentési terv kidolgozására és végrehajtására is kötelezte a dél-kóreai cégóriást. Azonban érdemi változást mégse érzékeltek eddig az érintettek. Állításuk szerint a helyzet, különösen éjszakánként, tűrhetetlen.

A kialakult szituáció pikantériáját növeli az is, hogy az egyesület által kikért adatok szerint a gyár két egysége is használatbavételi engedély nélkül működik. A Pest Megyei Kormányhivataltól csak nagy nehezen, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) többszöri felszólítása után megkapott dokumentumok egyike szerint az építésfelügyeleti hatóság egy februári ellenőrzés során azt tapasztalta, hogy a gyár két zónájában engedély nélküli gyártás folyik. Így a hatóság 2021. február 10-én azonnali hatállyal meg is tiltotta ezeknek az épületrészeknek a használatát. Ennek a határozatnak a figyelmen kívül hagyásáért május 17-én egymillió forintra meg is kellett bírságolni a Samsung Magyarország Zrt-t.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

A most indított levélküldő kampány keretében így arra kérnek a civilek mindenkit, aki egyetért azzal, hogy a gödieknek joguk van visszakapni a biztonságukat és a nyugodt, kertvárosi életüket, hogy árasszák el az egyesület levelével a kormánymegbízottat. (Forrás: Mérce) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments