Augusztus 20: Államalapítás ünnepe a városi díjak átadásával egybekötve

Ebben az esztendőben is a hagyományos keretek között ünnepel városunk augusztus 20-án. A központi ünnepségre pénteken 18 órától a Konstantin téri Szent István szobor környezetében kerül sor – írja a vac.hu.

Az Államalapítás és Szent István előtt tisztelgő ünnepségen Marton Zsolt váci megyéspüspök végzi el az új kenyér szentelését, illetve mond ünnepi beszédet. Ezt követően Matkovich Ilona, Vác polgármestere átadja az idei díszpolgári címmel járó elismerést, a Pro Urbe díjakat, továbbá „Vác Város Egészségügyéért” kitüntetéseket.

Az ünnepségen közreműködik a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar, a Váczi Néptáncegyüttes, valamint a Váci Huszár és Nemzetőr Bandérium.

A váci rendezvény részeként augusztus 22-én vasárnap este héttől a Ferences templomban Bednarik Anasztázia DLA orgonaművész hangversenyét élvezhetik az érdeklődők.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Az ünnepnapon városunk nyitva tartó kiállítótermei belépődíj nélkül látogathatók. A városi ünnepség helyszíne rossz idő esetén a Madách Imre Művelődési Központ lesz. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments