Augusztus 30-tól már 14 KISS közlekedik az elővárosi vonalakon

Augusztus 30-tól újabb négy KISS áll forgalomba az agglomerációban, így hétfőtől összesen már 14 közlekedik a két legforgalmasabb, a váci és a ceglédi elővárosi vonalon – írja a mavcsoport.hu.

A MÁV-START KISS motorvonatai nagy népszerűségnek örvendenek mind az elővárosi térségben, mind a nyaralók körében. Az idei főszezonban hétvégente három új emeletes motorvonat is közlekedett a Balatonhoz közvetlen összeköttetést biztosítva Szolnok és a Dunakanyar térségéből is. A Jégmadár, a Napfürdő expresszvonat Fonyódig, a Panoráma expresszvonat pedig Fonyódról most hétvégén közlekedik utoljára, de jövőre is ugyanúgy biztosított lesz a Balaton megközelítése emeletes motorvonattal.

A 600 ülőhelyes motorvonatok közül hétfőtől a 70-es váci vonalon tíz KISS áll forgalomba. Ez pedig lehetővé teszi a szerelvényfordulók átalakítását, ezáltal hétvégente már csak KISS és FLIRT motorvonatok közlekednek majd. Munkanapokon mind a szobi zónázó, mind a váci személyvonatokon is csak emeletes motorvonatok lesznek forgalomban, csúcsidőszakban és a gyorsított, ütemen felüli vonatokban még marad pár hagyományos, szolnoki csíkos ingaszerelvény is. A KISS járművek kedvezőbb menetdinamikai tulajdonságainak és a gyorsabb utascseréjének köszönhetően a zavarérzékenység jelentősen csökkeni fog ezen a vonalon.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Honismereti Munkáért Emlékérem Zebegény honismereti kutatójának

Jövő év végéig a megrendelt járművek mindegyike, összesen 40 KISS állhat forgalomba. A KISS motorvonatok elsősorban a budapesti elővárosi vonalakon közlekednek majd, a további közlekedési útvonalak tervezése is folyamatban van. (Forrás: MÁV) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments