Az első gól már megvan, de az első pont még várat magára

A Vác FC nem úgy kezdte meg a 2021/22-es szezont, mint ahogy azt vélhetően remélték. A hétvégi fordulót előtt egy félbeszakadt balassagyarmati meccsen és egy 3–0-ás Makói vereségen voltak túl. Ilyen előzményekkel kellett Monorra utaznia a váciaknak, ahol egy olyan csapat várta őket, akik legyőzték az újonc Makót idegenben 1–0-ra, míg otthon 2–1-re megverték a szintén újonc Mohácsot.

A mérkőzést megelőzően Csank János, szakmai igazgató is leszögezte, a klub hivatalos honlapjának a kérdésére, hogy nehéz sorozatban vannak, de ő mégis bizakodik a jövőre nézve.

„A Balassagyarmat és a Makó elleni meccsek után Monorra és Paksra is idegenbe kell mennünk, ezért nem egyszerű az a széria, amiben benne vagyunk. Ráadásul a Monor jó erőkből álló csapat továbbra is, rutinosabbak, mint a mieink és nyáron négy új játékost igazoltak. Természetesen ettől függetlenül pontért, vagy pontokért utazunk. Szeretném, hogy ősszel mindenkivel pariban legyünk, mert tudom, hogy a természetes fejlődés miatt egyre jobbak leszünk, hiszen tehetséges játékosok alkotják a keretet. Azt a keretet, amelyből Fazekas Géza egyszerre sérült és eltiltott is, viszont Sorecz Szabolcs játékra jelentkezett.” – mondta Csank János

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

Pozitív hír volt még a múlt héten a Vác FC-vel kapcsolatban, hogy Tóth Levente Milán, személyében sikerült egy 24 esztendős gólerős támadóval megerősíteni a keretet. Tavaly ősszel Taksonyban, míg tavasszal Balassagyarmaton futballozott és összesen 11 gólt szerzett az NB III-ban. De sajnos a Monor ellen még nem volt bevethető, pedig kellett volna a segítség gólok tekintetében.

A Csank-csapatnak ugyanis nem sikerült kijavítania a múlt heti vereséget. Bár Mertse Ábel megszerezte a csapat első idei gólját az 59. percben, ez csak a szépítéshez volt elegendő. A monoriak már az első félidőt követően két gólos előnnyel vonulhattak le a pályáról és lendületük a váci gól ellenére a második játékrészben se akart csillapodni. A hazaiak előbb a 68. percben, majd a hajrában is eredményesek tudtak lenni. Így a Vác FC egy 4-1-es végeredményt követően ezúttal is pont nélkül kényszerült hazautazni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

Legközelebb augusztus 22-én vasárnap délelőtt 11-kor az élvonalbeli Paks tartalékcsapatához látogatnak el a váciak. (Forrás: vacfc.com) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments