Buszmenetrend változás: közvetlen eljutás Vác déli részéről az Iskolavárosba

Az új oktatási év kezdéséhez igazodva, szeptember 1-től városunkban is a tanítási időszakra érvényes helyi és helyközi autóbuszmenetrend lép életbe. A megszokott menetrend újabb pozitív változtatásáról Ferjancsics László adott tájékoztatást – írja a vac.hu.

Az alpolgármester elmondta: az önkormányzat azt tartja a legfontosabbnak, hogy a váci tanintézetek pedagógusai és diákjai lehetőleg átszállás nélkül érjék el az Iskolavárost. Ezért a tapasztalatok és visszajelzések alapján folyamatos az egyeztetés a szolgáltatást végző Volánbusszal. Ennek eredményeként már korábban is egy sor, az utasok érdekében történő módosítás történt.

Ilyen volt, hogy sikeres egyeztetések után az önkormányzat megállapodott a Volánbusszal, így Vác újabb városrészeiből közvetlenül, átszállás nélkül lehet eljutni Kisvácra és az Iskolavárosba. Ezt a célt Sejce és Gombás vonatkozásában már tavaly elérték, idén tavasztól a törökhegyi lakosok a kosdi, míg a Csendesréten, valamint a Szekeres és Arató utca környékén lakók az egyik Rád felől érkező busszal utazhatnak átszállás nélkül a középiskolákig.

Ferjancsics László emlékeztetett rá: az önkormányzat kérésére tavaly óta már a Balassagyarmati út felől érkező helyközi járatok – melyek helyi bérlettel és díjszabással vehetők igénybe – egy része megáll a Hunyadi utcánál és a Rákóczi téren is. Végül a mostani iskolakezdéshez is kapcsolódóan egy újabb előre lépésről adott információt, melyet a város még tavaly kezdeményezett. Ezek szerint tanítási napokon a reggel 7.05-kor Göd Újtelepről induló járat a váci autóbuszállomás helyett már szintén az Iskolavárosig fog közlekedni. Visszafelé pedig 13.30-kor indul ugyanonnan. Ezzel segítve nem csupán a városunkban tanuló gödiek és sződligetiek utazását, hanem – mivel a járat megáll a város déli részén lévő megállókban (Harcsa u., Gumigyár, Hajógyár, Hétkápolna) is – az itt élő váci pedagógusok és diákok is már átszállás nélkül érhetik el Kisvácot és az Iskolavárost. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments