Csobbanj közvetlenül Vácról a Balatonba

A balatoni utasok száma meghaladta a járvány előtti utolsó év eredményét, több mint 1,16 millióan utaztak a magyar tengerhez az idei szezonban. A nyári menetrend bevezetése óta, a vasút társaság teljes hálózatán közel 10,2 millió jegyet értékesített a MÁV-START. Az Utasellátó pedig folyamatosan bővíti szolgáltatásainak körét, a fejlesztések a belföldi, illetve a nemzetközi járatokon az étkező-, háló- és fekvőhelyes kocsikat igénybe vevő utasok, valamint a vonatra várakozók kényelmét is szolgálják – írja a mavcsoport.hu.

Nagy népszerűségnek örvend a MÁV idei nagy újítása, amivel átszállás nélkül juthatunk el a Balatonhoz. Ezeken a járatokon augusztus második hétvégéjéig több mint 1,16 millióan utaztak, ebből 790 ezren a déli, 368 ezren pedig az északi partot választották. Ez több mint fél százalékkal több a koronavírus-járvány előtti utolsó évhez képest.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Ráadásul erre a célra nem is a régi vasúti szerelvényeit állítja munkába a társaság, hanem a legújabb emeletes KISS motorvonatok közlekednek a Balatonhoz, ahol a főszezonban az összes Balaton InterCity-járaton lehetőség van az utazás közbeni étkezésre is. A legkedveltebb fogások közé tartozik a hamburger, amelyből idén augusztus 8-ig 2352 darab, csapolt sörből pedig 6848 korsó fogyott. Érdekesség, hogy idén a hamburgerből több fogyott, mint sörből.

Az Utasellátó szolgáltatásait az utasok igényeihez igazítja a vasúti társaság. Idén a kínálat összeállításánál figyeltek a különféle étel-intoleranciákkal élők igényeire is, ezért barna cukor és édesítőszer is kérhető, a kávéféleségeket pedig kínálják laktózmentes tejjel, valamint mandulaitallal is. A hamburgereket gluténmentes hamburgerzsemlével is lehet kérni.

Vácról a Jégmadár Expresszvonattal lehet igénybe venni ezt a szolgáltatást, ami Szob és Fonyód között közlekedik minden hétvégén. A menetrend szerint 7:56-kor ér a váci állomásra és fél 11-re akár már Siófokon is lehetünk. Szombaton és vasárnap egy ilyen járat indul innen a Balaton irányába, majd délután jön is egy visszafelé. De, aki fel szeretne férni annak érdemes időben gondolni a jegyvételre, ugyanis mint már említettük gyorsan fogynak a jegyek és előfordulhat, hogy hamar hoppon maradhat az ember. (Fotó: MÁV) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments