Fennakadások Nagymaros és Szob között

Nagymaros és Szob között a vonatok csak egy vágányon közlekednek várhatóan augusztus közepéig, mert a Dömösi átkelésnél, a Szent Mihály-hegy lábánál a szikla- és földomlástól védő fal mögül kitermelik az elmúlt napokban a többszöri esőzés során keletkezett sarat és hordalékot, továbbá elvégzik az ütemezés szerint esedékes megelőző munkálatokat is – írja a mavcsoport.hu

A Szent Mihály-hegy melletti vasúti pályaszakaszt az elmúlt években többször kellett lezárni, mert egy-egy hevesebb esőzés, felhőszakadás során a hegyoldalból szikladarabokat és nagy mennyiségű hordalékot magával hozó sárlavina öntötte el – ezzel járhatatlanná téve a vágányokat. A tavaly nyári viharok után novemberig volt lezárva ez a vonalszakasz, de az akkori természeti csapás miatt a Duna partján vezető közút is használhatatlan lett.

Most összesen 2000-2300 köbméter hordalékot kell kitermelni, mert a csütörtöki heves esőzés miatt 1000 köbméter talaj zúdult a hegyoldalról az előtte napokban kitermelt sár helyére. A munkálatok miatt a Budapest–Vác–Szob vonalon ideiglenes menetrend érvényes augusztus 9-től 13-ig. Ez azt is jelenti, hogy hétfőtől péntekig reggel 5 és 8 óra, valamint 13 és 20 óra között több S70-es és Z70-es vonat utasainak pótlóbusszal kell utazniuk Nagymaros és Szob között.

Augusztus 14-én a hétvégi alapmenetrend szerint járnak a vonatok, de hosszabb menetidőre kell számítani. A Nyugati pályaudvarról Szob felé közlekedő Z70-es vonatok Nagymaroson kb. 20 percet várakoznak, ezért késéssel érkeznek meg Szobra. A többi vonat esetében is előfordulhat pár perccel hosszabb menetidő.

A helyreállításon folyamatosan dolgoznak a helyszínen, az esetlegesen ismét csapadékosra forduló időjárás viszont befolyásolhatja a helyreállítás idejét. (Fotó: MÁV)♦

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments