Gödi Vass István életműkiállítás a váci Madách Imre Művelődési Központban

Szeptember 10-én 18 órakor kerül megrendezésre Gödi Vass István festő kiállításának a megnyitója a váci Madách Imre Művelődési Központban. A művész az alkotópályának eredményeit összefoglalni hivatott rendezvénynek a „SZÁMADÁS 80” címet adta nyolcvanadik életévének betöltése alkalmából.

Vass István születésétől kezdve Gödön él és alkot, családja körében. Az aszódi Javító Intézetben kezdett el foglalkozni vele Barlai Béla rajztanár-festőművész, jó rajzkészsége miatt. Majd később Fischer Ernő festőművész-tanár tanítványa lett, aki a Szegedi Tanárképző rajz tanszékét vezette és akire a mai napig szívesen emlékezik vissza. Legalábbis az esemény kapcsán közzétett facebook bejegyzésében se feledkezett meg „valamikori mesteréről”.

„Úgy gondolom, hogy most, a 80. évemben számadással tartozom arról, hogy abban a filológiai mozgásfolyamatban, amit életnek nevezünk, hogyan használtam fel azokat a talentumokat, emberi, erkölcsi lehetőségeket, amit ettől az élettől, a sorstól kaptam, és hogyan lett-vagy nem lett mindebből valódi tett, alkotás. Tudtam e valódi, maradandó értéket adni emberi közösségemnek?” – emlékezett vissza az akkor nyolcvan éves tanítójának az életmű-kiállításán elhangzott szavaira. Majd hozzátette, hogy most ő is hasonló céllal és alkalommal kívánja „képi formában realizálva” megjeleníteni alkotópályának eredményeit.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

Ezen a pénteki estén a gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói fognak közre működni. Míg a rendezvényt Németh Árpád, festőnűvész fogja megnyitni a MAOE megbízásából. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments