Ha a bajnokikon nem, legalább a kupameccseken akadnak sikerek

A gyengén sikerült bajnoki rajt után a Vác FC játékosai a Magyar Kupában próbálhattak javítani a mérlegükön. Reményeiket pedig az alapozhatta meg, hogy az idénybeli eddigi egyetlen sikerüket is itt aratták, még a Tiszaújváros ellen, illetve az, hogy ez alkalommal se kellett erősebb alakulat ellen készülniük. Ezúttal a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályú Ibrány SE otthonában léptek pályára a kupasorozat második fordulójában. Csank János is, aki tarpai szakmai tanácsadói pozíciója révén ismeri az ellenfelet, bizakodva tekintett előre a klub honlapjának adott nyilatkozatában.

„Természetesen igyekszünk továbbjutni, ez illene is, hiszen eggyel magasabb osztályban futballozunk. Ettől függetlenül nem szabad lebecsülni az Ibrányt, hiszen rutinos játékosok alkotják keretüket, sőt, a kezdő 11-ből nyolcan játszottak az NB III-ban korábban. 300-400 néző kint szokott lenni a meccseiken, így jó hangulat várható. Nekünk két sérültünk van, a Paks II ellen megsérülő Csaba Dániel és Balázs Simon, míg az új szerzemény, Tóth Dominik várhatóan a kezdőcsapat tagja lesz. Molnár László a kapuban kapja meg a lehetőséget a bizonyításra, míg egy-két ember pihenőt kaphat, mivel most hat napon belül három mérkőzés vár ránk” – mondta Csank János.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

Minden reménykedésre okot adó körülmény ellenére azonban a találkozó első felében nem érződött a két csapat közti osztálykülönbség. Kiegyenlített, kölcsönös hibákkal tarkított mezőnyjáték folyt, gólhelyzet nélkül. Úgy tűnt, a váciak türelmet előtérbe helyező taktikája a lelkes hazaiak meccsvégi elfáradására alapozott. Az első izgalmakra több mint félórát kellett várni. Ekkor egy veszélyes ibrányi akció váci kontrájának végén csak a felső léc volt az, ami megóvta a szatmári csapatot a hátránytól. Meglepetésre a szünetig hátralévő időben inkább a hazaiak előtt adódott gólszerzési lehetőség, ám a 44. percben egy durva védekezési hibájuk után Mertse Ábel egyedül törhetett kapura és a bal alsó sarokba helyezett, 0-1.

A folytatás elején a Vác vezetett veszélyesebb akciókat, beszorítva ellenfelét. Ekkor érvényesült a vendégek nagyobb technikai tudása. Az első játékrésszel ellentétben, most a vendégek rúghatták sorozatban a szögleteket. Aztán ismét ellaposodott, eseménytelenné vált a küzdelem. A 78. percben egy váci lövést a bal kapufa töve hárított, majd 20 méterről elvégzett vendégszabadrúgás pattant ki a védőkről. A meccs sorozatos cserékkel színesített véghajrájában – egy újabb kapufával fűszerezve – már megtartotta a labdát és minimális előnyét a Csank-gárda és kiharcolta a továbbjutást a legjobb 64 közé.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

A Magyar Kupa 3. fordulójára, ahol már az NB I-es és NB II-es csapatok is érdekelve lesznek, a tervek szerint szeptember 18-19-én kerül sor. (Forrás: vac.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments