Hiányolta az úszómestert a strandról Csereklye Károly, ezért feljelentést tett

Csereklye Károly önkormányzati képviselő a Szent István téren tartott múlt héten szerdán sajtótájékoztatót, ahol a strand ügyével is foglalkozott. Először azonban kihelyezett egy táblát a Béke szobor lábához, amellyel arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy szerinte nincsen elképzelés a felújítással kapcsolatban.

A képviselő beszélt arról is, hogy augusztus 5-én ellátogatott a váci strandra 19 óra után, ahol azt tapasztalta, hogy nincs úszómester. Úgy tudja, hogy a szervezeti és működési szabályzat szerint és törvényileg is szabályozva van, hogy hány úszómesternek kell lennie az intézményben. Az ügy miatt feljelentést tett másnap a Váci Rendőrkapitányságon.

„Vajon a holding vezetősége és a városvezetés tett-e azért, hogy felemelje az ott dolgozók bérét” – tette fel a kérdést Csereklye Károly, ezzel utalva arra a felröppent hírre, hogy bérviták miatt távoztak az úszómesterek. Arra is rákérdezett, hogy miért nem lép a város a futballstadion ügyében, amelynek már készen kellene lennie.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Végül a sajtótájékoztató helyszínéül választott Szent István tér felújításával kapcsolatos információkra tért ki. Elmondta: úgy tudja, nem gyűlt össze elég pénz a felújítás megkezdésére, ezért úgy véli, hogy ha ez valóban így van, akkor a városnak ki kellene pótolni az összeget, mivel jelenleg pénzügyileg jól áll a büdzsé.

A városháza reagált a képviselő által felvetett problémákra

A Váci Városfejlesztő Kft több alkalommal is biztosította Csereklye Károlyt arról, hogy jobbító javaslatait örömmel fogadja a hivatalos csatornákon. A képviselő úr ennek ellenére sem volt hajlandó a javasolt módon jelezni az általa vélt problémákat. A városfejlesztő továbbra is nyitott az együttműködésre, a hivatalos keretek között várja a jobbító szándékú javaslatokat, észrevételeket.

A városfejlesztő működésének eredményességét alátámasztja, hogy az évtizedek óta fennálló hiányosságokat a bejelentés után mindössze egy nap alatt sikerült rendezni a városi strandnál, így a korábbi városvezetések alatt tapasztaltakhoz képest az már a szabályoknak megfelelően működik. A munkavállalók bérezése a környékbeli hasonló létesítményekhez képest – a képviselő állításával ellentétben – átlagos, az esetben hivatkozott gödöllői intézményben tapasztaltnál pedig magasabb.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

Csereklye Károly a Szent István tér felújításával kapcsolatos felvetéseire Matkovich Ilona polgármester válaszolt az augusztus 20-iki megemlékezésen, ahol elmondta: nem akarják elkapkodni a felújítást, mivel nem várt problémákba ütköztek. A kivitelezés várhatóan még idén elindul, de csak jövő tavaszra készülhet el teljesen. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments