HunGarian Baja 2021: Horváth Lajos legyőzte a démonait

Kőkemény hétvégén van túl a 2021-es HunGarian Baja tereprali világkupa futam mezőnye. Rekkenő hőség, gyilkos terepviszonyok, bonyolult navigáció, és nem utolsósorban erős ellenfelek – ez várt azokra a motorosokra, akik elrajtoltak Magyarország legnívósabb off-road versenyén.

A lőtér holdbéli tájain Horváth Lajos, ismertebb nevén Laller is ott húzta a gázt, aki nagyon élvezte a férfias játékot, és nem másnak, hanem magának szeretett volna bizonyítani:

„Nagyon vártam, hogy újra eljöjjön ez a verseny, ugyanis egy régi adósságot szerettem volna törleszteni magammal szemben. 2019-ben a Morocco Desert Challenge-en elég komoly sérüléseket szereztem, de sajnos nem vártam meg a teljes felépülést, hanem félemberként rajthoz álltam a HunGarian Baja-n. A vége egy korai búcsú lett, ami nagyon bántott, mivel előtte minden hazai világkupa futamon sikerült célba érnem. Ezért az idei versenynek úgy mentem neki, hogy muszáj ezt a csorbát kiköszörülnöm, így ennek megfelelő módon fokozottan készültem rá. Ez a futam minden évben a hazai tereprali ünnepe, egy komoly megmérettetés, ahol brutális nemzetközi mezőny áll fel.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Közös focinézés a főtéren

Ha értékelnem kellene a hétvégét, azt mondanám, hogy az egyik szemem sír, a másik meg nevet: a szervezők lecsíptek a verseny össztávjából két gyorsasági szakaszt, mint később megtudtam, ez az autósok közötti hatalmas időkülönbségek miatt történt. A külföldiek között ennek biztos lesz még visszhangja, és én is sajnálom a két gyorsot, mert korábban nagyon élvezetes volt menni rajtuk, de mindent összevetve igazán jól éreztem magam! A pályák az én motoromnak lettek kitalálva, sőt, még kicsit túlerőben is volt a technika, mert vasárnap egészen extrém mértékben fogyott alattam a gumi. Ez része a dolgoknak, ilyen a tereprali, örülök, hogy itt lehettem, és hogy a versenyt végül hazai értékelésben a nyolcadik helyen zártam. A célom elértem, sikerült leküzdeni a „marokkói démont”, és teljesíteni a HunGarian Baja-t.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megtartotta szezonzáró összejövetelét a Vác VLSE

Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy gratuláljak a két endúrós versenyzőnek, Gáspár Janinak és Mária Gyurinak, akik erre a hétvégére beugrottak hozzánk, és megmérették magukat a terepraliban – ráadásul tették ezt remek eredménnyel. Bizonyosan sok élménnyel gazdagodtak a fiúk, hiszen ez is egy kemény sport, és izgalmas része az off-road világnak, ahol bizony meg kell küzdeni a méterekért. Én őszintén remélem, hogy ezzel a lépéssel sikerül majd közelednie egymáshoz a két szakágnak, és betemetni a még meglévő árkokat. Egy sportot szeretünk, a benzingőz a mi éltető erőnk, nagy sikerként élném meg, ha gyakrabban húzhatnánk együtt a gázt. Legalább mi, terepmotorosok tartsunk össze!” – zárta értékelését kicsit a jövőbe is tekintve a váci pilóta. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megtartotta szezonzáró összejövetelét a Vác VLSE

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments