Idén is nagy siker a Váci Nyár

Június végétől augusztus utolsó hetéig tart városunk idei legnagyobb turisztikai-kulturális programparádéja, a Váci Nyár. A már eddig is sok érdeklődőt vonzó eseménysorozat ezen a hétvégén érkezett a feléhez, így még nagyon sok izgalmas és érdekes program vár a váciakra és a városunkba látogatókra – írja a vac.hu.

A június 25-től tartó nyári kavalkád „legmagasabb” nívóját egyértelműen a Duna-parti óriáskerék biztosítja a közel 30 méteres csúcspontjával. A Vigalom Light hétvégéjén (július 23-25.) különösen sokan gyönyörködhettek az építmény nyújtotta panorámában. A korzó gasztronómiai és szórakozási kínálatán kívül a rendezvények fő helyszíne a felújított és teltházzal avatott Pannónia Ház a Sajdik Gyűjtemény páratlan gazdagságával. A kedvezőtlen időjárás miatt – elsősorban óvatosságból – pár előadás ugyan áthelyezésre került a művelődési házba, ám jellemzően nagy érdeklődés mellett került sorra az épület udvarára tervezett programokra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csoportelső a váciakkal felálló junior kézilabda válogatott

Az előzetes tervek szerint a hétvégékre koncentrálódtak a döntő részben ingyenesen látogatható események, melyeknek további helyszínként a Főtér és a Fehérek temploma adott méltó környezetet. Az idén második alkalommal megrendezett „Vác a Tiéd!” már nem csak a városházával történő ismerkedést, hanem egy belvárosi ismerkedő sétát és egy panorámabuszos városnézést is kínált elsősorban új váci polgártársainknak, családjuknak és persze a gyermekeknek.

Becslések szerint a múlt hét végéig mintegy három tucat programra várták az érdeklődőket és ezeken jóval többen, mint 6 ezren vettek részt. A hátralévő hetekre tervezett program jó eséllyel ezt a számot jelentősen növelheti majd, hiszen az önkormányzat által tavasszal meghirdetett pályázatra beérkező jelentkezők fellépései továbbra is kitöltik minden hét záró három napját.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Több helyszínen is le kell majd kapcsolni a közvilágítást a filmforgatás miatt

A részletes kínálat a Váci Nyár programfüzetben, városunk intézményeinek honlapján (vac.hu; mimk.hu; visitvac.hu) és több Facebook-oldalon is megtalálható, így csupán néhány a várhatóan nagy sikerű eseményekből.

A következő pénteken a Vác Civitas kamarakoncertje várja az érdeklődőket a Pannónia Házba, majd másnap a délelőtti Csukás István: Ágacska című előadás után este ismét koncertekre kerül sor. Augusztus 15-én este nyolctól a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar a klasszikus muzsikától a kortárs zenéig vonultatja fel repertoárját Csillaghullás éjszakája címmel.

Az augusztus 20-i Konstantin téri Szent István-napi városi ünnepség után a Zenepavilonnál Tóth Gabi lép fel műsorával. A hét zárónapján pedig a Ferences templomban dr. Bednarik Anasztázia DLA orgonahangversenyében gyönyörködhetnek a látogatók. A hónap utolsó hétvégéjének kínálatából a pénteki színházi előadás (Móricz Zsigmond: Szerelem), majd a vasárnapi Váci Civitas Szimfonikus Zenekar Pannónia-udvaron hallgatható koncertje emelkedik ki.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Több helyszínen is le kell majd kapcsolni a közvilágítást a filmforgatás miatt

Vác Város Önkormányzata a szervezők, közreműködők nevében szeretettel vár mindenkit a programokra és jó szórakozást, élménygazdag kikapcsolódást kíván! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments