Kontraforma: 3-0 ide, 3-0 oda

Míg szombaton magabiztos győzelemmel továbbjutott a Magyar Kupa legjobb 96 csapata közé (Vác FC – Tiszaújváros 3-0), a szerdai bajnoki fordulóban súlyos vereséget szenvedett bajnoki találkozón a váci focicsapat – írja a vac.hu.

Mint korábban beszámoltunk róla, a Vác FC a már több éve húzódó stadionrekonstrukció miatt immár megszokott „hazai” pályáján, a BVSC stadionjában magabiztos győzelmet aratott a Magyar Kupa első fordulójában. A váci gárda Balga Balázs, Zámbó Dániel valamint Nagy Zoltán Gergő találatával fölényes, 3-0-s sikerrel jutott tovább. A következő fordulóban pedig a negyedik vonalban szereplő Ibrány vendégei lesznek.

Azonban sajnos szerdára nagyot fordult a váci legénység teljesítménye. A váci stadion használhatatlansága miatt – a friss klub ígéret szerint augusztus közepén kezdődik el a fedett lelátó kialakítása – felcserélték a pályaválasztói jogot az NB III-as pontvadászat 2. fordulójában, így az újonc makóiakhoz látogatott a Csank-csapat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

Ezúttal már nem sikerült kapott gólok nélkül megúszni a gyenge meccsindítást, és a 7. percben máris kétgólos előnybe kerültek a hazaiak. A félidő közepén aztán jött a harmadik gól is, amely végleg eldöntötte a pontok sorsát. A második félidőben a szépítés reménye is elhalványult, mivel a találkozó háromnegyedénél a váci Fazekas Géza durvaság miatt a kiállítás sorsára jutott. Több gól már nem esett, így az első teljes bajnokin nem szerzett pontot a Vác FC.

Csank János, a csapat edzője így összegzett: „Nem kifogás, de egy órát álltunk a dugóban az M5-ös autópályán, emiatt 40 perccel később értünk a tervezettnél Makóra, így kevés időnk maradt a kezdésig. Már nyolc perc után eldőlt a meccs – jobb csapat a Makó annál, mint amit gondoltam, lendületesen játszottak, mi pedig kissé megzavarodtunk a korán kapott góloktól. A hátsó alakzatunk bizonytalan volt. Bár ezt követően rendeztük a sorokat, egy kontra után újabb gólt kaptunk, és bár a hátralévő időben volt még esélyünk a szépítésre, ez sem jött össze.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A váciak a soron következő fordulóban vasárnap Monorra látogatnak. (Kép: vacfc.com) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments