Kora ősszel is várja a vonattal utazókat a Balaton

A nyári szezon augusztus utolsó hétvégéjén ugyan véget ér, de a MÁV-START az ezt követő időszakban is széles kínálatot nyújt azoknak, akik a Balatonhoz utaznak. Idén már 1,3 milliónál is többen utaztak a magyar tengerhez vonattal, ami több mint a járvány előtti utolsó évben. Várhatóan a kora őszi időszakban is sokan utaznak majd a legnagyobb hazai tóhoz a korábbi évek utasforgalmi tapasztalatai alapján. A vasúttársaság ezért az utószezonban is biztosítja a sűrű vonatközlekedést augusztus 30. és szeptember 12. között. Azok is számíthatnak a vasútra, akik a Tisza-tóhoz utaznának, hiszen hétvégente továbbra is közlekedik Budapestről a közvetlen Tisza-tó expresszvonat Tiszafüredre – írja a mavcsoport.hu.

Az utószezoni menetrend érvényessége alatt, augusztus 30-ától szeptember 12-éig továbbra is elérhetők a Balaton 24/72 napijegyek, amelyekből már több mint 18 ezer kelt el. A napijegyek 24 és 72 órás érvényességük alatt korlátlan számú utazásra jogosítanak másodosztályon a Balaton körül, a Tapolca–Sümeg szakaszon és a balatonfenyvesi kisvasút járatain, valamint a Balatonfüred és Tihany közötti autóbuszjáratokon. A Balaton 24/72 Duó napijeggyel pedig a Balaton térségében közlekedő számos további autóbuszjáraton is utazhatnak.

A kijelölt InterCity vonatokra kedvezményes áron és korlátozott számban továbbra is megvásárolható a Balaton Okosjegy, ami kizárólag a MÁV applikációban és az interneten érhető el. A jegyek magukban foglalják a helyjegyet is. A főszezon elmúltával visszatér a jól ismert kerékpáros díjszabás a Balatonnál: biciklit az ország bármely állomásától a 420 forintba kerülő, 1 napig érvényes Balatoni kerékpáros túrajeggyel lehet a tóhoz, illetve érvényességén belül a tó menti állomások között szállítani. Az InterCity-vonatokra a kerékpáros túrajegyen felül kerékpárhelyjegy váltása is szükséges.

A MÁV-START az idei utószezonban is folyamatosan nyomon követi az utasforgalmat, és amennyiben szükséges, beavatkozik a kapacitások bővítésével, átcsoportosításával. A Volánbusz nyári időszakra meghirdetett balatoni többletjáratai a tanév kezdetével leállnak. (Fotó: MÁV) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments