Közelebb kerültünk a zajvédő falhoz

Deákvár lakónegyedei mellett halad el az igencsak forgalmas M2-es autóút. Ahogy terjeszkedett a városrész emberek által is belakott területe az autók közelségével együtt az azok által okozott zajoknak a zavaró mivolta is növekedett. Ez a problémás szituáció már többször felvetődött az utóbbi időben, de most Tótváradi-Nagy Bence, önkormányzati képviselő pozitív hírekkel szolgált ez ügyben facebook oldalán.

Mint írta, az elmúlt időszakban többször is felhívták levélben a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő figyelmét arra, hogy az M2-es autóút megnövekedett forgalma miatt Dunakeszihez, Gödhöz és Sződligethez hasonlóan Vácnál is szükségessé vált egy zajvédő fal építése. Ennek bizonyítására a képviselő tavasszal zajméréseket is folytatott Altány, Papvölgy, Bácska és Törökhegy területén. Ezeken a részeken pedig kiderült, hogy van olyan lakóház, amely mellett állva akár 70 dB feletti értéket is könnyedén mérhetünk sűrű kamionforgalom esetén. A mért értékeket videóval dokumentálva továbbították a NIF felé.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ligettakarítás iskolásokkal és civilekkel

Az üggyel kapcsolatban a következő történésre egészen augusztus 10-ig kellett várni, amikor is a Magyar Építők oldalán megjelent egy friss cikk, amely szerint Vác déli és északi csomópontja között „négysávosítanák” az utat. A NIF zrt. jelenleg tervezőt keres a projekt megvalósításához. A kiírás pedig kitér arra is, hogy a szakaszon a zajárnyékolás megfelelőségét is felül kell vizsgálni és szükség szerinti meg kell tervezni.

„Reméljük, hogy ezáltal közelebb kerültünk ahhoz, hogy végre Deákvár lakónegyedei mellett is zajvédőfal épüljön, és a továbbiakban is minden létező fórumon szorgalmazni fogjuk ennek megvalósítását” – zárta bejegyzését Tótváradi-Nagy Bence. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments