Közös szlovák-magyar járőrszolgálat a Vác-Szob vasútvonalon

Augusztus 24-én közös járőrszolgálatot végeztek a szlovák és magyar rendőrök a Vác-Szob vasútvonalon. A váci állománnyal is együttműködő rendfenntartók nemzetközi szerelvényeken utazó ki-, és belépőket ellenőriztek.

A rendszerint sok helyi ingázó utast szállító, határon túli területekről érkező járatokon értelemszerűen külföldi állampolgárok is elő szoktak fordulni. Azonban arab térségből származó utazók vélhetően még ezen a vasútvonalon is ritka jelenségnek számíthatnak. Az ellenőrzés délelőttjén mégis két ilyen külföldivel találkoztak a rendőrök. Ebben önmagában természetesen semmi rendkívüli nem lenne, azonban a magát szír, illetve marokkói állampolgárnak valló férfi nem tudta igazolni jogszerű magyarországi tartózkodását. Így mindkettőjüket előállították a Váci Rendőrkapitányságra, majd a hatályos jogszabályok alapján visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Váci Rendőrkapitányság a jövőben is tervez hasonló, a szlovák rendőrökkel közös járőrszolgálatot. (Forrás: police.hu, Fotó: dunakanyarregio.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments