Magabiztos győzelem a Magyar Kupa első fordulójában

A Vác FC nehéz kezdés után 3–0-ra megverte a borsodi ellenfelet és várhatja a magyar kupa 2. körét – írja a vacfc.com.

Megkezdődtek az idei MOL Magyar Kupa küzdelmei. A Vácnak ellenfélként a szintén NB III-as, a Keleti csoportban szereplő Tiszaújvárost sorsolták. Az egy mérkőzéses összecsapásnak mi lehettünk a házigazdái, de hiába szerettük volna Vácott rendezni a mérkőzést, az MLSZ nem járult hozzá, így ismét Budapesten, a BVSC pályáján játszottunk. A Tiszaújváros gárdáját egy régi ismerős, a Vác FC és Csank János korábbi játékosa, Vitelki Zoltán irányította.

A találkozó elején rögtön meghűlt a vér az ereinkben. A középkezdés utáni első támadás végén Bocsi Patrik tört be a tizenhatos jobb oldalán az alapvonalhoz közel, egy váci láb azonban buktatta, így 28 másodperc után tizenegyeshez jutottak a vendégek. A büntetőt Nagy Dávid végezte el, szerencsénkre erős lövése a bal kapufán csattant. Továbbra is a tiszaújvárosiak maradtak lendületben, nagy nyomást helyeztek a kapunkra, de a védelem jól állt a lábán, vagy a vendégek ügyetlenkedték el a lehetőségeket. Negyedórát tartott a vendégek lendülete, innentől kiegyenlítődtek az erőviszonyok. A 20. percben Fazakas Géza legurított szabadrúgását Mertse Ábel lőtte huszonnégy méterről kapura, a bal kapufa mellé tartó labdát Galambvári Gergő nagyot nyújtózkodva tolta ki. A 30. percben a vendég támadó, Nagy Dávid kapott jó labdát középen a tizenhatos vonalánál, kilépett, tizenkét méterről leadott lövését Halasi Péter bravúrosan védte.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A szünetben hármas cserével szervezte át a játékot Csank János és ez remek döntésnek bizonyult. Az 50. percben egy szép támadás végén a frissen beállt Balga Balázs lépett ki a balösszekötőben és öt méterről a kapu bal oldalába lőtt (1–0). Az 57. percben növeltük előnyünket. Mertse ment el a bal oldalon, az alapvonalnál középre adott és a szintén a szünetben beállt Zámbó Dániel három méterről, fejjel a hálóba bólintott (2–0). A 66. percben aztán végleg eldőlt a mérkőzés és továbbjutás. Nagy Zoltán kapott jó labdát középen, becselezte magát a tizenhatoson belülre, majd tizennégy méterről a bal sarokba gurított (3–0). Az újvárosiak próbálkoztak szépíteni az eredményen, a legközelebb a 72. percben voltak hozzá, ekkor Nagy Dávid jobbról, nyolc méterről lőtt, de Halasi a helyén volt és fogta a lövést. A 80. percben növelhettük volna az előnyt. Nagy Zoltán jobbról nagyszerűen tette a labdát a középen álló Balga elé, aki tizenöt méterről kapura lőtt, a labda elgurult Galambvári lába között, de az utolsó pillanatban még rá tudott ülni a játékszerre, ezzel megakadályozva csapatát az újabb kapott góltól.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A második félidei játékunkkal teljesen megérdemelt győzelmet arattunk és jutottunk a MOL Magyar Kupa következő fordulójába, amelyet majd az augusztus 28-29-i hétvégén rendeznek. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments