Már több mint 750 ezernél tart a MÁV app felhasználók száma

Elérte a MÁV-START az online felületeinek 750 ezredik regisztrált felhasználóját. Az érintésmentes fizetés rohamos terjedésével a MÁV alkalmazása is igen népszerűvé vált az utasok körében. Bár a közlekedők jelentős hányada, csaknem 45 százaléka, még mindig a jegypénztárakat részesíti előnyben, azonban látványosan növekedett az online csatornák, a MÁV applikáció és az ELVIRA részesedése, amely mostanra a jegy- és bérleteladások több mint negyedét teszi ki – írja a mavcsoport.hu.

Július végéig már minden nyolcadik belföldi utas a MÁV applikációban vásárolt jeggyel vagy bérlettel közlekedett, míg a koronavírus-járvány előtti utolsó hónapban csak minden 17. utasra volt ez igaz. A MÁV-START belföldi bevétel 15 százalékát a MÁV-START szintén az applikáción keresztüli eladások tették ki. Ennek 83 százaléka menetjegy és pót-/helyjegy, míg bérletekből a forgalom 17 százaléka származik. A felhasználók túlnyomó többségben, 75 százalékban androidos készülékekről vásárolnak. Szintén ebben az időszakban a MÁV-START által értékesített nemzetközi jegyek 16,5 százalékát váltották a MÁV appban, a forgalomból több mint 15 százalékkal részesedve.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Hasznos tanácsok a visszaváltható palackok leadásához

Az alkalmazás felhasználói idén eddig a Nyugati pályaudvar és Vác közötti utazáshoz vásároltak legtöbbször jegyet az applikációból, közel 63 ezer utas tett így. Szintén népszerű volt a Keleti pályaudvar-Gödöllő, a Kelenföld-Székesfehérvár és a Déli pályaudvar-Székesfehérvár útvonal is, amelyeken 35-37 ezer utas közlekedett applikációból vásárolt vonatjeggyel.

Az alkalmazásban történő ügyintézést nemcsak a kor technológiai elvárásai, hanem a pandémia is indokolja: az érintésmentes vásárlás, ami kényelmes, gyors, akár a kanapéról is megoldható és elkerülhető vele a sorban állás, még lényegesebb szemponttá vált, mint azelőtt. A MÁV applikáció azonban nemcsak a jegyértékesítésben, hanem az utastájékoztatásban is fontos szerepet tölt be, online térképen követhető a vonatok közlekedése, így az utas láthatja az aktuális menetrendet és tervezheti a csatlakozást, a vonat tényleges indulásáig megválthatja menetjegyét. Ugyanakkor nemcsak a kényelmes használat vagy a sorban állás elkerülése miatt érdemes mobiltelefonon vonatjegyet venni, hanem azért is, mert az alkalmazásból 10 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók e-vonatjegyek, illetve elérhetők az Okosjegy-ajánlatok is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Hasznos tanácsok a visszaváltható palackok leadásához

A MÁV alkalmazás folyamatos fejlődése mellett tavaly év végén az ELVIRA is megújult, és nem csak új köntöst kapott, hanem közös platformra is kerültek., Így nem kell külön felhasználói fiókot fenntartaniuk akkor sem, ha nem mindig ugyanazt a csatornát használják a jegyvásárláshoz, sőt, a webes felület esetén már egyáltalán nincs szükség a regisztrációra sem, hiszen 2021. márciusa óta elérhető a vendégvásárlás funkció is.

A 750 ezredik regisztrációval a MÁV-Volán-csoport jegyértékesítési rendszere újabb mérföldkőhöz ért, Kerékgyártó József, a MÁV-START vezérigazgatója pedig 50 ezer forintos MÁV-START utalványt nyújtott át a 750 ezredik regisztrálónak, amit belföldi és nemzetközi menetjegyekre válthat majd be. „Nagy örömünkre szolgál, hogy egyre többen használják online felületeinket. A továbbiakban is érdeklődéssel várjuk utasaink visszajelzéseit annak érdekében, hogy az alkalmazást még inkább az igényeikre szabjuk, még színvonalasabb szolgáltatást tudjunk számunkra nyújtani. Az applikációt a jövőben is folyamatosan fejlesztjük, ehhez felhasználóink visszajelzései kulcsfontosságúak” – mondta Kerékgyártó József, a MÁV-START vezérigazgatója. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments