Negyedszázad után újra van hajókikötője Verőcének

Igényesen felújított dunai szabadstrand, új hajókikötő, római kori emlékhely, a Gorka Géza Kerámiamúzeum kincsei, az éttermek ízletes gasztronómiai kínálata, a cukrászdák finomságai fogadják a Verőcére érkező vendégeket. Az ötszáz fős, 130 millió forint állami forrásból felújított strand után augusztus 4-én adták át a MAHART PassNave új hajókikötőjét – írja a dunakanyarregio.hu.

„Az első ütemben megvalósított fejlesztéseket mintegy 100 millió forinttal támogatta a kormány, míg az idei szezon kezdetére elkészített beruházásokra, „finom hangolásokra” újabb 30 millió forint állami forrást nyertünk pályázaton. Az első körben a zöldfelületeket, a vízi színpad nézőterét, az ülőhelyeket, a kandelábereket, a közvilágítást újítottuk fel. Új napozókat, kifekvőket, zuhanyzókat, okospadot helyeztünk ki. A Wifi-hálózat idén vált teljessé, mint ahogy a térfigyelő kamerarendszer is, elektromos e-bike töltők, telefontöltőpontok szolgálják a vendégek kényelmét. Emellett kültéri kondipark, női-férfi öltöző és családbarát, valamint akadálymentesített WC-k épültek. A gyerekeket játszótér fogadja, van baba-mama szoba, minden megtalálható a verőcei strandon, ami a kulturált kikapcsolódáshoz szükséges” – mondta Grauszmann György, Verőce polgármestere.

A „Dunakanyar kapujaként” is emlegetett nagyközség a közúti, vasúti, illetve a kerékpárúton való lehetőségek után augusztus 4-től már a MAHART PassNave belföldi hajójárataival is könnyen megközelíthető, mivel ezen a napon avatta fel a negyedszázad után újra megnyíló új hajókikötőt a polgármester kíséretében Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője. A megnyitón az Emmi parlamenti államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a kormány a Dunakanyart kiemelt turisztikai fejlesztési térségnek nyilvánította, ami megmutatkozik a régió támogatásában is. – Zebegény és Szob után Verőcén adjuk át a harmadik hajókikötőt, amely a belföldi járatok mellett nagyszerűen szolgálja ki a lakosság körében nagy népszerűségnek örvendő – tavaly elindított – immár öt dunakanyari hajókörjáratot.

„A most átadott hajókikötő is bizonyítja, hogy Verőcén minden megvan ahhoz, ami egy kellemes családi nyaraláshoz vagy kiránduláshoz nélkülözhetetlen. A Duna és a Börzsöny közelsége kiváló lehetőséget kínál a természetkedvelő emberek számára” – mondja Grauszmann György, aki Verőce vonzereje mellett azt sem hallgatja el, hogy a jövő egyik legnagyobb kihívása a 12. számú főút jobb és bal oldalán jelenleg 80 centis sávban haladó EuroVelo 6 kerékpárút korszerű és biztonságos átépítése lesz. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments