Néha már a mackóknak is túl sok a méz

Bizonyára már sokan ellátogattunk vagy legalább hallottunk a Veresegyházi Medveotthonról. Magyarország közép-európai léptékben is egyedüli állatkertje már 1998 óta működik az Állatvédő Világszervezet (WSPA) és a Veresegyházi Önkormányzat összefogásával. A koronavírus okozta lezárások azonban most őket is egy teljesen új szituáció elé állították és új tapasztalatokat szereztek, illetve régebbi szokások is új megvilágításba kerültek. Erre lehet kézenfekvő példa a Medveotthon egyik legújabb hírlevelében olvasható információ a medvék látogatók általi etetésével kapcsolatban.

Az eddigiekben lehetőségük volt a vendégeknek akár mézzel is megetetni a létesítmény lakóit. Népszerű sztereotípia a mackók „mézimádata”, így ha felvetül opcióként az emberek közül logikusan sokan fogják ezt a lehetőséget választani, ha plusz élményként a megtekintésükön túl meg is kínálnák valamivel az álltokat. Legalábbis a kialakult szituáció ezt az ábrát mutatja, mivel a már említett hírlevél szerint túlzásba is vitték az etetők az édességet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

„Az újranyitást követően több látogatói jelzés és a szakemberekkel történő egyeztetés után megszüntettük a medvék mézzel történő etetését. Sajnos a járvány előtt a medvék a látogatóktól nagy mennyiségben fogyasztották a mézeket, amitől több medvénél úgynevezett cukorsokk alakult ki. Ami a több hónapos látogatóstoppal minden macinál normalizálódott, és közös döntést követően nem a mézre, hanem az egészségesebb gyümölcsökre szeretnénk átszoktatni a macikat” – fogalmaztak a medveotthon munkatársai.

Jelenleg a pénztárnál vagy a MaciZoo házban lehet 300-500-600 ft/db áron zöldség-gyümölcs poharakat vásárolni az etetéshez. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments