Online lakossági fórumot tartanak augusztusban a 71-es vasútvonal felújításáról

A Budapest-Vácrátót-Vác vasútvonal teljes körű felújításának tervezése a Budapest Fejlesztési Központ koordinálásával a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiában kijelölt szempontok szerint kezdődhet meg – olvasható a szervezők által az önkormányzathoz eljuttatott felhívásban.

A rendszeresen vonattal közlekedők számára nem egy meglepő, új információ az, hogy a kiépített vasúthálózatot, illetve magát a vasúti társaságot is rengeteg kritika éri. Többek között a sebességkorlátozások, az egyvágányú pálya, a szintbeni kereszteződések, az állomások és a megállóhelyek nehézkes megközelíthetősége jelenleg nem teszi túl vonzóvá a vasút használatot. De mégis nézhetjük akár a Szob-Budapest vagy akár a Vác-Veresegyház-Budapest vonalat, a jelenlegi állapotok ellenére is naponta több mint 10 000 ember utazik rajtuk.

A lakossági fórum célja a vasútvonal térségében lakók és közlekedők számára bemutatni a fejlesztés céljait, amelyek egy megbízható, kiszámítható, gyors, kényelmes és modern közlekedési mód lehetőségét teremtik meg. A résztvevők ezen felül megismerhetik a vonal felújításával kapcsolatos lakossági kérdőív eredményeit, és kérdések feltételére is lesz lehetőség az eseményen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Ajándék volt minden perc és óra" - Tolnay Klárira emlékeznek születése 110. évfordulója alkalmából Mohorán

A Budapest Fejlesztési Központ online lakossági fóruma augusztus 24-én, kedden 17:30 órakor kezdődik. A csatlakozáshoz szükséges link az esemény napján lesz elérhető a https://veresegyhazivasut.hu/forum/ oldalon. (Forrás: vac.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments