Szárnyalnak a Dunakanyar ingatlanárai

Az ingatlanpiaci árak 2021 januárjában nem várt ütemben korrekciónak indultak. A tavaly év végi ingatlanpiaci jóslatok a használt ingatlanok esetén -2 és +4% közötti változást prognosztizáltak az idei évre vonatkozóan, azonban a járvány lecsendesedésének és egyéb, ösztönzőleg ható gazdasági intézkedések hatására az országos statisztikák már több, mint 5%-os áremelkedést mutatnak – írja a dunakanyarregio.hu.

A váci használtingatlan-piacon valamelyest lassabb ütemben drágultak a négyzetméter árak és nem is érik el például a dunakeszi árszintet. Vácott idén a meghirdetett lakóingatlanok átlagos négyzetméter ára 505 ezer forintról 544 ezer forintra nőtt az elmúlt hónapok alatt. Ez négyzetméterenként egyes ingatlanok esetén akár plusz 40 ezer forintot is jelenthet.

A családi otthonok csupán 2,3%-kal drágultak, a téglalakások esetén pedig 6,2%-os az áremelkedés. Vácott a panellakások átlagos négyzetméter ára az eltelt hónapok alatt stagnált, átlagosan 466 ezer forint volt egy négyzetméter.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Már minden elővárosi vonalon üzemelnek az új jegykiadó automaták

Azonban még biztosan nem hagy alább a drágulás: ingatlanpiaci előrejelzések szerint 2021 második felében további áremelkedés várható a használtlakás-piacon. E jelenséget feltehetően az otthonteremtési program, a globális anyagár-emelkedés és az átoltottság növekedése is erősíti majd. Azonban a drágulást sem a rekordszintű kínálat, sem az elmaradott kereslet nem lesz képes ilyen ütemben követni. (Kép: ingatlannet.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments