Szárnyalnak a Dunakanyar ingatlanárai

Az ingatlanpiaci árak 2021 januárjában nem várt ütemben korrekciónak indultak. A tavaly év végi ingatlanpiaci jóslatok a használt ingatlanok esetén -2 és +4% közötti változást prognosztizáltak az idei évre vonatkozóan, azonban a járvány lecsendesedésének és egyéb, ösztönzőleg ható gazdasági intézkedések hatására az országos statisztikák már több, mint 5%-os áremelkedést mutatnak – írja a dunakanyarregio.hu.

A váci használtingatlan-piacon valamelyest lassabb ütemben drágultak a négyzetméter árak és nem is érik el például a dunakeszi árszintet. Vácott idén a meghirdetett lakóingatlanok átlagos négyzetméter ára 505 ezer forintról 544 ezer forintra nőtt az elmúlt hónapok alatt. Ez négyzetméterenként egyes ingatlanok esetén akár plusz 40 ezer forintot is jelenthet.

A családi otthonok csupán 2,3%-kal drágultak, a téglalakások esetén pedig 6,2%-os az áremelkedés. Vácott a panellakások átlagos négyzetméter ára az eltelt hónapok alatt stagnált, átlagosan 466 ezer forint volt egy négyzetméter.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

Azonban még biztosan nem hagy alább a drágulás: ingatlanpiaci előrejelzések szerint 2021 második felében további áremelkedés várható a használtlakás-piacon. E jelenséget feltehetően az otthonteremtési program, a globális anyagár-emelkedés és az átoltottság növekedése is erősíti majd. Azonban a drágulást sem a rekordszintű kínálat, sem az elmaradott kereslet nem lesz képes ilyen ütemben követni. (Kép: ingatlannet.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments