Terjeszkedik a gödi Samsung gyár

Régiónkban ipari és munkavállalói szempontból egyaránt kiemelt jelentőségű létesítmény a Gödön működő Samsung gyár. Betöltött szerepének további növelését pedig az utóbbi időben megszerzett új területekkel kívánja biztosítani, amihez a magyar kormány támogatását is megkapja. Az bővítést ugyanis nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánították, illetve bő 2 milliárd forintot hagytak erre jóvá – derült ki a Magyar Közlönyből.

A közlönyben megjelent kormányhatározatok közül az első az új földterületeken ipari park kialakítására 1 milliárd 763 millió forintot biztosított, továbbá a kapcsolódó közúti infrastruktúra-fejlesztésre 305 millió forintot hagyott jóvá. A beruházó a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt, az ipari parknak nevezett területen pedig többek között villanyautókba fognak akkumulátorokat készíteni.

Emellett egy másik határozat szerint még 1 milliárd 980 millió forintból vasúti rakodó terminált is kap a dél-koreai cégóriás Dunakeszin. A beruházó itt is a NIF Zrt lesz. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments