Több fontos beruházás elől hárultak el az akadályok

A város zavartalan működéséhez és fontos fejlesztések megvalósíthatóságához elengedhetetlen sürgős döntések meghozatalára Matkovich Ilona augusztus 27-re ismét rendkívüli testületi ülést hívott össze. A polgármester a tanácskozás elején ismertette a javasolt napirendi témák rendkívüli megtárgyalásának indokait, majd az elfogadott napirendi sor szerint féltucat előterjesztést vitatott meg a grémium és hozott ezekben döntéseket – írja a vac.hu.

Az elsőként megtárgyalt ingatlanügyek sorában többek között térítésmentesen engedélyezték, hogy a volt deákvári laktanyában – szigorú biztonsági előírások betartásával – szeptember második felében tűzoltó szakmai versenyt rendezzenek. Döntés született arról is, hogy a bank által ideiglenesen (augusztus végéig) használt – a főtéri „elefántos házban” lévő – helyiségeket a korábbi használó művelődési központ vegye át ismét.

A napirendi sorban ezt követően fontos, költségvetést érintő döntéseket hozott meg a grémium. Ezek közös jellemzője volt, hogy a város életében kiemelkedő jelentőséggel bíró beruházásokhoz további anyagi forrásokat kellett biztosítani.

  • Mivel a Március 15. tér 21. szám alatti műemléképülethez a kért pályázati összeg felét sem kapta meg a város (10 millió helyett 4,3 milliót ítéltek meg), a korábban tervezett önrészt összesen 16,2 millióra kellett emelni.
  • A Bauer utcai új bölcsőde vízelvezetéséhez szükséges közművek kiépítéséhez még a legalacsonyabb költséget tartalmazó pályázat elfogadásához is újabb 8 millió forintot kellett biztosítani.
  • Komoly előrelépés történt a Kosdi úti körforgalomnál létesítendő gyalogos átkelőhely kialakításában is azzal, hogy – szintén igazodva a legkedvezőbb pályázati ajánlathoz – 3 millió forint plusz forrást csoportosítottak át e célra.

Utóbbi három döntést a testület egyhangú szavazással hozta meg.

Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete a munkaterv alapján legközelebb szeptember 22-én tart plenáris ülést. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments