Váci éremért is szurkolhatunk a tokiói paralimpián

Az augusztus nyolcadikával véget ért Tokiói Olimpiai Játékok után se kell még teljesen lemondanunk az olimpiai élményről idén nyárra, ugyanis augusztus 24. és szeptember 5. között a magyar paralimpistáknak is szoríthatunk. Ennek az eseménynek a hallatán pedig már csak azért is felkaphatják a fejüket Vác lakosai, mivel Szőllősi Istvánnak köszönhetően akár egy ismerős arc is feltűnhet számukra az indulók között.

Azt követően, hogy a magyar olimpiai csapat 6 arany 7 ezüst és 7 bronz éremmel tért haza Tokióból most a paralimpikonokon a sor, hogy újabb sikerekkel örvendeztessék meg a hazai közönséget. A japán metropolisz 1964-et követően lehet ismét házigazdája a nyári paralimpiának, ahol 540 versenyszámban 22 sportág legjobbjai mérik össze tudásukat. Az eddig megszokott sportok felhozatala azonban átalakult. A vitorlázás és a 7 fős csapatból álló látássérült labdarúgás helyére a tollaslabda, valamint a taekwondo színesíti a palettát.

Magyarország színeiben tíz sportágban közel negyven magyar versenyző szerepel majd. A magyar csapatban 4 paraatléta kapott helyet. Magyari Zoltán tanítványa Szőllősi István, a Váci Reménység paraatlétája súlylökésben áll rajthoz. Az F20-as kategória versenyét a tervek szerint – magyar idő szerint – augusztus 31-én, kedden déltől rendezik meg. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments