10 gólos váci siker Dunaújvárosban

Az első hazai meccsen elszenvedett vereség után szeptember 25-én Dunaújvárosba látogatott Vác női kézilabda csapata, ahol egy magabiztos, 10 gólos győzelemmel javítottak mérlegükön. 

A hétvégi fordulót megelőzően a Váci NKSE játékosai felemás érzésekkel tekinthettek vissza az idei szezonkezdetükre. Ottó Katalin edző vezetésével addig egy idegenbeli győzelmet, illetve egy hazai kudarcot tudhattak maguk mögött. Így érthetően nem rózsás hangulatban készülődtek a soron következő, dunaújvárosi vendégszereplésükre, hiszen az első hazai bajnokin mindig letaglózó élmény vereséget szenvedni. Persze joggal lehetett akár abban is bízni, hogy ez a kezdeti pofon még jókor jött és ez csak felpaprikázza majd a váci lányokat.

Azonban talán túlzottan is feltüzelve érkezett meg a váci küldöttség a helyszínre, mivel az összecsapás elején míg a hazaiak a gólokat kezdték el gyűjteni, addig a vendégek inkább csak a sárgalapos figyelmeztetéseket. De szerencsére ezt a lendületet hamar a javukra tudták fordítani, emberelőnyben, az 5. percben megszerezték az első góljukat, amit nem sokkal követett az egyenlítés is. Innentől pedig nem volt megállás. A 10. percre már vezettek a váciak és ezt az előnyt Hámori Konszuéla csapatkapitány hathatós közreműködésével ki se engedtek a kezükből. A szünetig öt kísérletéből ötször betaláló Kácsor Gréta vezérletével pedig végül ötgólos váci előnnyel mentek pihenni a csapatok.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A második játékrész elején hamar féltucatra nőtt a vendég előny. Pásztor Bettina kapus remekül védett, jobbára csak büntetőből vették be a kapuját, amire azonban többször is sor került. A játékvezetők sorozatban állították ki a váciakat és adtak heteseket a hazaiaknak, akik viszont ezt kétszer sem tudták kihasználni. Ennek is köszönhető, hogy a 9 gólos különbség beállítása után végig meg tudták tartani ezt az előnyt. A végére már biztos volt a Váci NKSE sikere, csak a különbség maradt kérdéses, ami a lefújásra tízgólos lett. Így egy magabiztos 23–33-as eredménnyel térhetett haza városunk küldöttsége és így készülhetnek a pénteki Debreceni VSC elleni találkozóra, hogy megszerezhessék az első hazai győzelmüket is. (Forrás: vac.hu, Kép: Váci NKSE facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments