A bepótolt bajnokin se sikerült a pontszerzés a Vác FC-nek

A hétvégén elszenvedett súlyos MTK elleni vereséget követően nem pihenhettek sokat a Vác FC játékosai, szerdán Balassagyarmatra látogattak bepótolni az augusztus elsején félbeszakadt bajnoki találkozójukat.

Mint bizonyára sokan emlékeznek, a legelső bajnoki fordulóban a viharos időjárás miatt a játékvezető az 58. percben, 0–0-s állásnál előbb félbeszakította, majd lefújta a Balassagyarmat–Vác FC találkozót. A meccset pedig a szövetség döntése értelmében teljesen, az első perctől újra kellett játszani. Erről és a hétvégi zakó utáni sokkról szólt pár szót Csank János, a váciak trénere a meccset megelőzően a klub honlapjánk.

„Túl kell tennünk magunkat a vasárnap történteken. Sokkoló hatású volt az MTK II elleni vereség, pszichésen nehéz feldolgozni, mégis muszáj! Arra készülünk, hogy a „Palóc Farkasok” nekünk ugranak, de mi állunk a feladat elé még akkor is, ha nem örülünk annak, hogy teljesen újra kell játszani a meccset. Balázs Simon továbbra is sérült, de bízom benne, hogy az előttünk álló feladatok miatt nem lesznek újabb sérülések. Úgy tudom, a Balassagyarmatnál is voltak nyár óta változások, Pilán Márkót, Szita Bencét és Fedinisinec Eduárdot elküldték a keretből, míg Ferkel Ádám eltiltás miatt nem játszhat náluk” – összegzett a mester.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

Sajnos az újra játszott mérkőzés nem úgy alakult, ahogy az első alkalommal. Egy szabadrúgást követően már a 8. percben hátrányba került a váci alakulat. Ennek a találatnak a pikantériáját pedig az adta meg, hogy az egykori váci legenda, Nagy Tibor csapatának egy másik váci legenda – Nyilas Elek – fia szerezte meg a vezetést. A félidő végéig aztán küzdelmes mezőnyjátékkal teltek a percek, a szünetig újabb gól már nem esett.

A pihenőt követően a vendégek egy kettőscserével próbálták valahogy elérni hátrányuk ledolgozását, azonban ez se javított sokat a helyzetükön. Mindkét oldalon lassan, körülményesen szőtték a támadásokat, így a védekezéssel megbízott focistáknak nem volt nehéz dolguk az akciók semlegesítésénél. A félidő elején fordulhatott volna a kocka: a gólhelyzetben kitörő váci játékos ellen szabálytalankodó gyarmati fiú azonban megúszta a kiállítást. Vele ellentétben viszont a hosszabbításban a váci Lukács Kelemennek sikerült egy piros lapot elő varázsolnia a bíró zsebéből. Így emberhátrányban és szerzett pont nélkül kellett lekullognia a pályáról a váci játékosoknak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

A Vác FC legközelebb szombaton délután háromtól az NB I-es Zalaegerszeget fogadja a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé kerülésért vívandó mérkőzésre. A találkozót a tervek szerint az M4 Sport élőben közvetíti. (Forrás: vacfc.com, vac.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments