A pandémia után újra indul a hazai sakk csapatbajnokság is

A pandémia okozta felfüggesztés után októberben újra indul a sakk csapatbajnokság is. A váci sakkozók pedig Egerben kezdhetik meg az idei kiírást.

Az elmúlt több mint másfél esztendőben a koronavírus járvány nemcsak az emberek mindennapjait, hanem a sportéletet is fenekestül felforgatta. A legnépszerűbb sportágaktól kezdve a kisebb rétegsportokig a bajnokságok félbeszakítására, majd jobb esetben is csak korlátozások közepette megrendezett találkozókra kényszerítette a szervezőket. Így ez az időszak rendkívül érzékenyen érintette a sportolókat és a szurkolókat egyaránt, de szerencsére már elmondhatjuk, hogy a legválságosabb időkön túlvagyunk és a sport is visszatérhetett életünkbe. Ez az örömteli hír immár elmondható egy olyan régi sportágról is, amit különleges módon talán egyesek éppen a pandémia időszakában fedeztek fel maguknak vagy ebben a periódusban férkőzött bele az érdeklődési körükbe.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Nem másról, mint sokak kedvenc társasjátékáról, a sakkról beszélünk. Talán a legtöbben nem is tudják, hogy ezt a játékot is lehet profi szinten, versenyszerűen űzni, pedig ez a helyzet. Ráadásul, hogyha valakinek Vácról támadna kedve kipróbálni magát, nem is kell messzire mennie, hiszen a Váci Sakk Club által városunknak is meg van a maga egyesülete erre, ahol olyan játékosokkal találkozhat, akik jövő hónaptól már újból a hazai bajnokságban versenghetnek. A sakkozó csapatok Szuperligája és a két csoportos NB I-es osztály mellett az NB II-es klubok hat csoportban folytathatják szereplésüket, a váci klub pedig a korábbiakhoz hasonlóan az Erkel csoportban küzdhet a pontokért.

A bajnoki rajt október 10-én indul, ekkor a váci sakk csapat tagjai Egerbe látogatnak. Az első hazai csapat bajnoki október utolsó napján lesz, amikor a Madách Imre Művelődési Központban ülnek majd asztalokhoz a résztvevők. (Forrás: dunakanyarinapok.hu, Kép: Váci Sakk Club)♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments