A Vác FC és a Váci NKSE is alul maradt szombaton

Szombaton lépett pályára a Váci NKSE és a Vác FC is hazai pályán. A női kézisek az MTK-t fogadták a soron következő bajnoki fordulóban, míg a férfi focisták Csank mester korábbi csapatával, a Zalaegerszeggel mérkőztek meg a Magyar Kupában.

A sikeres érdi bajnoki rajt után a Váci NKSE játékosai szeptember 18-án azt az MTK-t fogadhatták hazai pályán, akikkel nem sokkal ezelőtt már megvívtak és akiken felül is tudtak kerekedni a felkészülési Dunakanyar Kupán. Így joggal reménykedhettek abban, hogy két győzelemmel akár egy igazán erős kezdéssel indíthatják az idei kiírást.

Az előjelekkel ellentétben azonban a találkozó már nem indult ilyen magabiztosan. Sorra hagyták ki a ziccereket a váciak, ráadásul kimondottan gyengén gazdálkodtak az emberelőnyeikkel is. Bár eleinte a szerény góltermés és a hibákkal tarkított játék a vendégekre is igaz volt, mégis ők tudták a maguk javára fordítani ezt a szituációt és a meccsidő harmadánál már öt góllal vezettek. Szerencsére a félidő hajrájában még sikerült kikecmeregni ebből az állapotból és fel tudtak zárkózni a váci lányok kétgólos különbségre. Így 11-13-as vendég vezetéssel vonultak le a játékosok a félidőben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Jót is tett a pihenő a hazaiaknak. Ottó Katalin edzőnek sikerült rendet tenni a fejekben, hiszen a második játékrész elején érezhetően felkeményedett a váci védekezés, majd Bukovszky Anna is több lövést hárított, így sikerült egalizálni. A vezetést azonban egyszer sem tudták átvenni a váciak, a támadójáték a továbbiakban se javult fel kellőképpen. 18-19-es állás után egészen 22-22-ig rendre egyenlítettek, de belépve a záró 4 percbe 22-24-re alakult az állás. A véghajrában 80 másodperce volt a váciaknak az egy pont megmentésére, ám a már említett ötlettelen, felelősséget áthárító támadójátéknak köszönhetően ez nem sikerült. Tehát az első hazai bajnokin egy 23-24-es vereséggel nem sikerült a pontszerzés.

Ugyancsak ezen a szombaton a Vác FC focistái is pályára léptek. Ők az első osztályú Zalaegerszeget fogadták hazai pályán a Magyar Kupában a legjobb 32 közé kerülésért. Az osztály, illetve minőségbeli különbségekből adódóan már a mérkőzés előtt is tudni lehetett, hogy a vendég csapat az igazi favorit, míg a váciak a tisztes helytállásért küzdhettek és bizonyíthattak a szurkolóik előtt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A váci játékosok pedig nem vallottak szégyent, a találkozó első fél órájában a tévénézők mellett a jelenlévők sem fedezhették fel a két együttes közötti két osztálynyi különbséget. Ugyan többet volt a labda a tartalékosan felálló zalaegerszegieknél, de a helyzeteket és a játék képét tekintve nem tudtak felül kerekedni. A játékrész záró negyedórájában lett csak aktívabb a ZTE és a 32. percben rögtön büntetőhöz jutott: a játékvezető hölgy egy kezezést fújt be 11-esnek. Ám a jobb alsó sarokba tartó lövést Halasi Péter bravúrral védeni tudta. De sajnos, a szünetig nem tudták tartani a gólnélküli döntetlent váciak, mert a 44. percben egy baloldali beadás a zalai center válláról a hálóba hullott.

A második félidőben a vendégek edzője vélhetően érzékelve a mérkőzés kiegyenlített mivoltát már cserékkel igyekezett erősíteni a csapatán. És ez volt az, ami végül ténylegesen a különbséget jelentette a két csapat között. A váci gárdának már nem volt akkora merítési lehetősége és az idő előrehaladtával egyre inkább kiütközött a fizikális és technikai különbség. A záró negyedórára elkészült erejével a Vác, a meccs végéig már sorra szorult szituációkba került. A kialakított helyzetei közül a zalai küldöttség pedig a 78. és a 85. perc között hármat is kihasznált, így végül fölényes, 4-0-ás  győzelemmel jutottak tovább. (Forrás: vac.hu, Kép: M4) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments