Az 5. helyen zárt a paralimpián Szőllősi István

Eddig remekül szerepel a magyar küldöttség az augusztus 24-én kezdődött XVI. Paralimpiai Játékokon. Az utóbbi bő egy héten már tizenegy éremmel is megörvendeztették a magyarságot, köztük 4 arany, 4 ezüst és 3 bronz medállal. De mellettük rengeteg nagyon szép részeredmény is született. Ilyen volt például a váci Szőllősi István esete is.

Kedden délben rendezték meg a tokiói paralimpián a férfi súlylökők F20-as kategóriájának döntőjét, ahol a Váci Reménység SE sportolója is a résztvevők között volt. Magyari Zoltán edző tanítványa pedig bár igyekezett a legjobbját nyújtani, az első próbálkozásánál mégis egyéni csúcsánál (13 méter 66 centiméter) egy méterrel rosszabb dobással kezdett a szakadó esőben.

Másodikra viszont nagyot javított a váci fiú: 13,59-cel idei legjobbját érte el, majd a 3. sorozatban 13,42 méterre dobta a súlygolyót. Azonban ezen eredményekkel sem tudott előre lépni a 8. helyről. A negyedik kísérlete érvénytelen volt, majd az ötödikben 13.54 méteresre sikerült a lökése, végül a záró sorozatban 13.14-re dobta a golyót. Ezzel pedig úgy tűnt Szöllősi István a 8. helyen zárta a viadalt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

De még hordozott magában fordulatot a váci atléta eredménye, ugyanis a rendezvény hivatalos weboldalán látható végeredmény szerint a nyolc induló közül hármat is kizártak a verseny után, köztük a győztest is. Az új végeredmény szerint így Szöllősi az 5. helyen végzett. Ez úton is gratulálunk neki! (Forrás: vac.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments