Bővítette rétsági gyárát a Hanon Systems

Bővítette gyárát a Hanon Systems Rétságon. A klímakompresszorokat gyártó dél-koreai cég 8,3 milliárd forintos beruházáshoz a magyar kormány 1,7 milliárd forintos támogatást nyújtott, a fejlesztéssel 60 új munkahely jön létre – írja az MTI.

Szeptember 14-én került átadásra a Hanon Systems Hungary Kft új rétsági üzeme, miután a klímakompresszorokat gyártó dél-koreai cég bővítette gyárát. A vállalat így a Nógrád megyeivel együtt jelenleg 51 gyártóüzemet és három regionális központot működtet, és 21 országban több mint 21 ezer embert foglalkoztat.

Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára az átadón elmondott beszédében azt hangsúlyozta, hogy a Hanon Systems magyarországi beruházások mellett döntött Pécsett, Székesfehérváron és Rétságon is, ami azt bizonyítja, hogy a cég elégedett az itteni befektetői viszonyokkal. Majd kiemelte, hogy rendkívül dinamikusan fejlődnek a magyar és dél-koreai kereskedelmi kapcsolatok.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

„Tavaly a két ország közötti áruforgalom megközelítette a 4,4 milliárd dollárt, ami 2019-hez képest mintegy 28 százalékos emelkedés. Az idei első fél évben az áruforgalom közel 2,5 milliárd dollár volt” – ismertette az államtitkár. Majd Subu Nagasubramony, a Hanon Systems globális pénzügyi vezetője és Ian Choi, a kompresszor termékcsoport vezetője beszéltek arról, hogy a cég teljes körű hő- és energiagazdálkodási megoldásokat kínál hagyományos és elektromos meghajtású járművekhez.

Végül Balla Mihály országgyűlési képviselő szólt arról, hogy már Nógrád megyében is bérverseny kezd kialakulni a cégek között a jó szakemberek alkalmazása érdekében. Ezért arra kérte a jelenlévő vezetőket, hogy a Hanon Systems működjön együtt a térségbeli szakképző intézményekkel, ezzel is segítve az oktatás színvonalát és javítva a diákok lehetőségeit. (Forrás: MTI) ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments