Drámai fordítás a meccs hajrájában

A múltheti kupameccsekkel eltelt hétvége után hétközi fordulót rendeztek az NB III-ban. Így a váci focisták is szeptember 22-én, szerdán méretették meg magukat, ezúttal a Rákosmente FC otthonában.

Reménykedésre adhatott okot a mérkőzést megelőzően, hogy a váci legénységhez hasonlóan az ellenfél se kezdte jól a szezont, 7 meccséből szintén mindössze egyet nyert meg, hatszor kikapott, ezzel 3 ponttal a 18. pozícióban állomásozott. Így felcsillant a szépítés lehetősége a Vác számára a hétvégi Zalaegerszeg elleni fiaskó után, erről beszélt a találkozót megelőzően Csank János edző is a klub honlapjának.

„Bízom benne, hogy a ZTE elleni meccs valami jobbat elindított és azt a játékot tudjuk folytatni, amit szombaton 65–70 percig mutattunk, ezáltal eredményesek leszünk. Ezek a fajta meccsek hozzák meg a rutint. A szerencse is elkerült bennünket eddig, de remélem, hogy bekerülünk egy olyan hullámba, ahol az is mellénk áll. Nem volt sok időnk felkészülni most sem, pedig az edzések akkor jók, ha egy hetes ciklusok vannak a mérkőzések között. A Rákosmente helyezése ellenére stabil csapat, idősebb játékosokkal rendelkezik, mint a mieink, sőt, Vattai Balázs NB I-es rutinnal rendelkezik” – összegzett a szakmai igazgató.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

Határozottan is kezdte vendégszereplését a Vác FC. Valamivel aktívabb mezőnyjátékkal rukkoltak elő, mint a hazaiak, de ez a helyzetek szintjén eleinte csak szögletek formájában mutatkozott meg. Leginkább a két kiesés elől menekülő csapat kiegyenlített mérkőzésének lehettek a szemtanúi a jelenlévők. Ennek az állásnak azonban a váci gárda balszerencséjére a budapestiek váratlan vezető találata vetett véget, amivel be is állították a félidő végeredményét.

A pihenőt követően viszont változott a játék képe. A váciak nagy elánnal futottak ki az egyenlítésért és hamar egyre nagyobb fölénybe kerültek, csak sajnos nyomasztóan sokáig mindezt eredmény nélkül tették. Már úgy tűnt, hogy egy újabb szerzett gól nélküli vereséget szenvednek el, amikor a 90 perc letelte utáni hosszabbítás hatalmas fordulatot hozott. Először a 91. percben sikerült kiegyenlítenie Zámbó Dánielnek, majd egy sikertelen hazai szabadrúgásból indított kontra végén a 93. percben Tóth Levente Milánnak sikerült egy győztes gólt szereznie.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Ezzel a 2-1-es sikerrel a Vác FC így adott magának egy újabb esélyt arra, hogy kis lépésekkel, de valahogy kiverekedje magát a kiesésre ítélt csapatok sorából. Helyzetüket vasárnap javíthatják tovább hazai pályán a Szekszárd ellen. (Forrás: vacfc.com, vac.hu, Kép: Vác FC facebook)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments