Egy újabb pont és új szakmai vezető a Vác FC háza táján

A hétvégén az Iváncsa ellen sikerült egy újabb pontot szerezni a Vác FC-nek az NB III-ban. De mindeközben Hegedűs Csaba személyében megtalálták Vén Gábor utódját is a körzetközpont szakmai vezető posztján. 

Hiába van a felsőbb osztályokban válogatott szünet, az NB III-ban töretlenül zajlottak tovább a meccsek. A Vác FC pedig az előző találkozón megszerzett első győzelme után a 6. fordulóban az eddig még nyeretlen, edzőváltáson átesett Iváncsa otthonában lépett pályára. A Fejér megyeiek rossz formája ellenére azonban Csank János, a váciak edzője a mérkőzést megelőzően kemény összecsapással számolt.

„Az Iváncsa tavasszal remekül szerepelt, és bár nyáron kicserélődött a kerete, így is ők az esélyesek. Remélem, hogy ez nem mutatkozik meg a pályán. Erőltetett menetben vagyunk, egy hónap alatt 6 meccset kell játszanunk, és ez az edzésfolyamatot, a gyakorlásokat megtöri.” – ecsetelte a váci mester, prognózisa pedig beigazolódott.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

Nem indult jól a mérkőzés a váciak számára, hiszen a hazai alakulat már korán helyzeteket alakított ki, sőt a 2. percben csak a kapufa fosztotta meg őket a vezetéstől. Ezt követően ugyan érkezett vendég válasz is az iváncsai kapu előtt, de értékesíteni egyik fél se tudta támadásait, az első félidőben inkább a mezőnyjáték dominált.

A szünet után újabb lehetőséghez jutottak a hazaiak: a 47. percben Halasi ütötte el a ziccerben kiugró Vallejost a 16-oson belül, de szerencsénkre a sértett tizenegyesét kapusunk bravúrral hárította. A 76. percben aztán mi hagytunk ki egy óriási helyzetet, Mertse Ábel passza után Tóth Milán 3 méterről lőtt a kapu mellé. Összességében talán a Vác FC örülhet jobban a döntetlennek, így 4 ponttal a 16. helyen állnak a tabellán.

„Értékesnek tartom ez a pontot, reális is az iksz, igaz, mindkét csapat nyerhetett volna. A legnagyobb ziccer talán előttünk adódott, ettől függetlenül a mezőnyben durva hibákat követtünk el, amelyekre nem számítottam. A fiatalságunkat mutatja, hogy téthelyzetben még hibázunk, „túlfeszülnek” a srácok” – értékelt Csank János a találkozó után.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

De egyéb említésre méltó fejlemény is történt az elmúlt héten a klub háza táján. Befejezte profi pályafutását Hegedűs Csaba a Vác FC-ben, és a jövőben a Vác VLSE-ben lát el komoly feladatot: a körzetközpont szakmai vezetője lett. Munkája részét képezik majd a Bozsik-tornák és fesztiválok megszervezése, az óvodákkal, iskolákkal való kapcsolattartás, illetve a tehetségek megszerzése és „pallérozása” az egyesület számára. A vezetőség egyébként Vén Gábor – aki korábban ellátta ezt a munkakört – Ferencvárosba való távozása után kereste meg Hegedűs Csabát.

„Felvázolták nekem ezt a lehetőséget, amelyet átgondoltam, és mivel felelősségteljes beosztásnak találtam, elfogadtam  Még nem terveztem, hogy abbahagyom a profi futballt, de úgy gondoltam, hogy ha edzői téren előre akarok lépni, akkor ez egy komoly lehetőség. Hosszú távon tervezek az egyesületnél, amely mellett az NB-s labdarúgás már nem fér bele, mivel a Bozsik-tornák, fesztiválok mindig hétvégén vannak. Azért az aktív futballtól mégsem szakadok el teljesen, amikor mégis adódik rá idő, akkor a Rusvay Gergely által edzett, megyei első osztályú Berkenyében futballozom majd. Jelenleg C licencem van, de mivel kötelező lesz a B licenc, azt is szeretném elvégezni. A korábban általam edzett U12-es csapatot leadtam, ezt Franyó Róbert vette át, a mostani U12-es korosztályt pedig a mostani szezonban Rusvay Gergely irányítja majd” – mondta a 36. életévében járó szakember. (Forrás: vacfc.com) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments