Egységes, torzításmentes lett a váci címer

Vác címere a város sok évszázados történelmét szimbolizálja. A Szűz Máriás címer mellett Vác polgárai 1989-ben népszavazás útján döntöttek – lecserélve ezzel a „kéményes” címert –, részletes leírását jelenleg is rendelet tartalmazza. Az elmúlt években azonban több torzult változata volt használatban, ezért Inotay Gergely alpolgármester kezdeményezésére kialakításra került az eredeti változatot hűen visszaadó, egységes megjelenítés – írja a vac.hu.

„Városunk levéltárának vezetője többször jelezte a torzult megjelenéseket, ezért önkormányzatunk arra kérte, hogy működjön közre a címer letisztázott, valamint a stilizált vonalas formájának megalkotásában. Igazgató úr javaslatait befogadva, a város új turisztikai logóját is megtervező, a heraldikai (címertudományi) szakterületen otthonosan mozgó cég elkészítette azt a váci címert, amely maximálisan visszaadja a kívánt formát és megfelel a leírásoknak. Önkormányzatunk nevében ezúton is köszönetet mondok a közreműködésért dr. Horváth Ferenc igazgató úrnak, illetve Hetényi Zsolt és Roth Péter grafikusművészeknek.” – mondta az alpolgármester.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

A váci önkormányzat felkéri a címerhasználati jogosultsággal rendelkező szervezeteket, egyesületeket és egyéb felhasználókat, hogy a jövőben az immár szín-, alak és más módosításoktól mentes városi címert szerepeltessék megjelenéseikben. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments