Életmű könyvbemutatók lesznek Vácon a Magyar Orvosírók és Képzőművészek Körének jóvoltából

A Magyar Orvos Írók és Képzőművészek Körét még 1975-ben, 46 évvel ezelőtt hívták életre, Budapesten. Alapítója és első elnöke dr. Hankiss János, aki közel 20 évet küzdött kitartóan és nagy türelemmel azért, hogy a szocialista viszonyok közepette egy orvos-művészeti társaság megszülethessen. Az alapításban segítségére volt dr. Antall József – rendszerváltás utáni első miniszterelnök – a Magyar Orvostörténeti Társaság (MOT) akkori főtitkára és dr. Schultheisz Emil – későbbi egészségügyi miniszter – a MOT elnöke, akik a Magyar Orvostörténeti Társaság részeként, mint annak IX. szekcióját befogadták a Magyar Orvosírók Körét. 2010-től a Kör önállósította magát, majd 2020-ban civil társasági formában újraalapították.

Minden évben tartanak egy éves konferenciát, melynek ezúttal Vác ad otthont. Bár az esemény zártkörű, egy esetben kivételt tesznek a kör tagjai. Szeptember 12-én reggel 9 órakor, az Althann Vendégház és Konferencia Központban egy könyvbemutatót és börzét szerveznek, amely bárki számára nyilvános.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Közel 100 díjazottja lesz Virágos Vácért versenynek

Az idén életmű könyvbemutatókra kerül sor két „szépkorú” kollégájuk gazdag életművéből. Dr. Telkes Margit könyveit maga a szerző mutatja be, míg dr. Hankiss János műveit a kiadók, a Pytheas Kiadó és Nyomda, valamint a Kairosz Kiadó.

A bemutatásra kerülő könyvek a helyszínen, limitált példányszámban megvásárolhatók. Dr. Telkes Margit a helyszínen dedikálja is műveit, dr. Hankiss János néhány dedikált könyvét a kiadóktól lehet beszerezni.

„A könyvbemutatót és börzét nyilvános rendezvényeként megnyitjuk a város érdeklődő, olvasni szerető közönsége előtt is, szeretettel várjuk a látogatókat! Az olvasó közönség felé nyitott első rendezvényünket hagyományteremtőnek szánjuk, és ezentúl évente megrendezzük abban a reményben, hogy néhány év alatt bekapcsolódhatunk Vác rendkívül gazdag, sziporkázó kulturális életébe. A könyvbemutató ideje alatt az orvos képzőművészek tárlata is nyilvános a látogatók számára” – olvasható a meghívóban. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments