Életmű könyvbemutatók lesznek Vácon a Magyar Orvosírók és Képzőművészek Körének jóvoltából

A Magyar Orvos Írók és Képzőművészek Körét még 1975-ben, 46 évvel ezelőtt hívták életre, Budapesten. Alapítója és első elnöke dr. Hankiss János, aki közel 20 évet küzdött kitartóan és nagy türelemmel azért, hogy a szocialista viszonyok közepette egy orvos-művészeti társaság megszülethessen. Az alapításban segítségére volt dr. Antall József – rendszerváltás utáni első miniszterelnök – a Magyar Orvostörténeti Társaság (MOT) akkori főtitkára és dr. Schultheisz Emil – későbbi egészségügyi miniszter – a MOT elnöke, akik a Magyar Orvostörténeti Társaság részeként, mint annak IX. szekcióját befogadták a Magyar Orvosírók Körét. 2010-től a Kör önállósította magát, majd 2020-ban civil társasági formában újraalapították.

Minden évben tartanak egy éves konferenciát, melynek ezúttal Vác ad otthont. Bár az esemény zártkörű, egy esetben kivételt tesznek a kör tagjai. Szeptember 12-én reggel 9 órakor, az Althann Vendégház és Konferencia Központban egy könyvbemutatót és börzét szerveznek, amely bárki számára nyilvános.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Az idén életmű könyvbemutatókra kerül sor két „szépkorú” kollégájuk gazdag életművéből. Dr. Telkes Margit könyveit maga a szerző mutatja be, míg dr. Hankiss János műveit a kiadók, a Pytheas Kiadó és Nyomda, valamint a Kairosz Kiadó.

A bemutatásra kerülő könyvek a helyszínen, limitált példányszámban megvásárolhatók. Dr. Telkes Margit a helyszínen dedikálja is műveit, dr. Hankiss János néhány dedikált könyvét a kiadóktól lehet beszerezni.

„A könyvbemutatót és börzét nyilvános rendezvényeként megnyitjuk a város érdeklődő, olvasni szerető közönsége előtt is, szeretettel várjuk a látogatókat! Az olvasó közönség felé nyitott első rendezvényünket hagyományteremtőnek szánjuk, és ezentúl évente megrendezzük abban a reményben, hogy néhány év alatt bekapcsolódhatunk Vác rendkívül gazdag, sziporkázó kulturális életébe. A könyvbemutató ideje alatt az orvos képzőművészek tárlata is nyilvános a látogatók számára” – olvasható a meghívóban. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments