Elrajtolt az első Duplakanyar futóverseny

Három folyót szel át és a Duna alatt is áthalad a Duplakanyar futóverseny, amelyet szeptember 11-én, szombaton rendeznek meg első alkalommal – írja a dunakanyarregio.hu.

Szombaton már kora reggel szép számban érkeztek az indulók a verőcei sportpályára, hogy részt vehessenek a régió legnagyobb és első alkalommal megrendezésre kerülő futógáláján. Itt Katus Attila aerobik-világbajnok fogadta az érkezőket, hogy a futam előtt tartson egy jó hangulatú, ám rendkívül intenzív bemelegítést a sérülések elkerülése végett. A közel 400 induló pedig jókedvvel és láthatóan nagy elszántsággal végezte a gyakorlatokat.

Katus Attila a Dunakanyar Régiónak elmondta: a versenynek nemcsak sportértéke van, hanem turisztikai is, hiszen a résztvevők csodálatos természeti környezetben, a Dunakanyarban futhatnak, amit valamennyi korosztály tagjainak ajánl az egyén fizikai kondíciójának megfelelő terheléssel.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megosztott Kossuth-díj a Misztrál együttesnek - Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetés Philipp Frigyesnek, Vác volt főépítészének

A bemelegítés után rövid beszédben köszöntötte a futókat dr. Rétvári Bence országgyűlési képviselő, a rendezvény ötletgazdája és fővédnöke, aki egyedinek és különlegesnek nevezte a két országot érintő és három folyót átszelő futóversenyt. Örömét fejezte ki, hogy a hagyományteremtő szándékkal útjára indított futóversenyen közel félszázan vesznek részt, akiknek nagyon jó sportolást és látványokban gazdag élményt kívánt a gyönyörű Dunakanyarban rendezett futóversenyen.

„Talán még Európában is egyedinek és különlegesnek számít a Duplakanyar futóverseny, amelynek résztvevői közül többen a közel dupla maraton hosszúságú 76 kilométeres távot teljesítik. Egyedi abban is, hogy a Mária Valéria hídon a Duna fölött, míg a DMRV Zrt 550 méter hosszú közműalagútjában haladva a folyó alatt vezet a verseny útvonala” – mondta a képviselő, majd köszönetet mondott Katus Attilának az aktív közreműködéséért, illetve elismeréssel szólt a futóverseny támogatóiról és szervezőiről, s mindazokról, akik a Köszönjük Magyarország kulturális program szervezésében aktívan közreműködtek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Zsinórban harmadik bajnokinkat is megnyertük!

Ezt követően Grauszmann György, Verőce polgármestere arról beszélt, hogy a település a Dunakanyar kapujaként örömmel ad otthont a verseny rajtjának és a délutáni, valamint az esti kulturális, szórakoztató programoknak. Üdvözölte a verseny életre hívását, amely révén – mint fogalmazott, a Rétvári brandnek köszönhetően az Ipoly Feszt, a Börzsöny Ring, a V4 Fesztivál után a Duplakanyar futóversennyel – a Dunakanyar és a Börzsöny térsége is felkerül a hazai turizmus térképén a Balaton és Tokaj-hegyalja mellé.

Külön időpontban rajttolt el a 12 kilométeres és a 76 kilométeres táv mezőnye, akiket a Bringabanda csapat tagjai vezettek fel. A két versenytáv résztvevői eltérő időben és oldalról közelítették meg a DMRV közműalagútját, amely Nagymaros vonalában épült ki a Duna alatt.

A 76 km-es távon indulók a szobi vasúti hídon haladtak át Szlovákiába, majd a Mária Valéria hídon érkeznek vissza Magyarországra, ahonnan Visegrád érintésével a köműalagúton átkelve Nagymarostól tovább futottak a verőcei célba.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Zsinórban harmadik bajnokinkat is megnyertük!

A 12 km-es táv teljesítőit a visegrádi célállomásból a MAHART PassNave hajója szállította vissza Verőcére, hogy az eredményhirdetés után ők is élvezhessék az esti programot, melynek sztárvendége Radics Gigi volt. A napot Spigiboy zárta egy Duna-parti diszkóval. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments