Fehérszalag akció indult Erdőkertesen a tolerancia és a békés együttélés jegyében

Szeptember utolsó vasárnapja világszerte a békés együttélés fontosságára hívja fel a figyelmet, ehhez csatlakozva Fehérszalag akció indult Erdőkertesen. Arra kérték a lakosságot, hogy tűzzenek fehér szalagot a hétvégén a kertkapura, ezzel üzenve: a növekvő csatazajban egyre fontosabb az egymás iránti tolerancia, a megértés, a belátás – írja a budapestkornyeke.hu.

Péntektől kezdve több száz szalagot osztanak szét a településen, hogy minél többen érezzék, rajtuk is múlik, mennyire jó hely Erdőkertes. Erről nyilatkozott a település polgármestere, Pásztor László is, aki elmondása szerint kiemelten fontosnak tartja a felesleges konfliktusok mellőzését és a békés együttélést.

„Sok közös feladatunk van a lakossággal a mindennapokban, amiket nem agresszív kommunikációval, hanem békés belátással, együttműködéssel lehet hatékonyan megoldani. Aprónak tűnő, de fontos gesztusok, amikor a helybeliek együtt sütnek-főznek, a szomszédok megetetik egymás macskáját, egymásra bízzák ingatlanjaikat, vagy az itt lakók egy emberként mozdulnak meg egy-egy jótékonysági gyűjtéskor.” – mondta a polgármester.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

A község vezetője ezzel egy hagyományt szeretne teremteni, amivel arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy rajtunk múlik, hogyan fordulunk egymáshoz, mennyire vagyunk együttműködőek, megértőek, békések.

„Szeretném, ha ez a közösségi szemlélet fontos lenne az itt élőknek, mert ezzel mindenki nyer” – zárta gondolatait Pásztor László. (Forrás: budapestkornyeke.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments