Fontos győzelem a kézis lányoknál, nagy vereség a focista fiúknál

A foci után most már a kézilabda miatt is érdemes figyelmünket a váci sportélet felé irányítanunk. A hétvégén a Vác FC az MTK tartalék csapatát fogadta, míg a Váci NKSE Érdre látogatott.

A hétvégén megkezdődött a váci női kézilabda csapatnak is a 2021-2022-es bajnoki kiírás. A szezont egy vendég szerepléssel nyitották meg Érden, ahol ugyancsak jelentős változások mentek végbe a játékoskeretben a nyár folyamán. De míg az érdieket továbbra is Horváth Roland irányítja vezetőedzőként, addig a váciaknál Ottó Katalin mutatkozhatott be a Debrecenbe távozó Szilágyi Zoltánt váltva.

Szorosan alakult a nyitómérkőzés. A hazai vezető gólra a 4. perc elején Szondi Zsófia válaszolt, amit követően sokáig 1-2 gólos előnyben tudta irányítani a játékot a Váci NKSE. Ez a kiegyenlített eredmény egészen a félidő hajrájáig tartott, ekkor Bukovszky Anna bravúros védései után sorrendben féltucat váci góllal 11-10-ről 11-16-ra alakult az állás. Majd a szünet előtt – 9 perces érdi gólcsend után – zörgött újra a mieink hálója.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A pihenőt követően hamar hatgólosra duzzadt a vendég előny és ezt egy újboni egyenlő aranyú gólváltásokkal tarkított periódusban sokáig sikerült is tartani. Azonban ennek egy váci hullámvölgy vetett véget és kicsit fel tudtak zárkózni a hazaiak. A záró 10 percet már négygólos előnnyel kezdte meg a Vác, ebből a lélektanilag is kedvezőbb helyzetből viszont jobban jöttek ki. A vége előtt 5 perccel sikerült visszaállítani a hatgólos előnyt, ezzel el is döntve a mérkőzést és 22–27 arannyal bezsebelve győzelmet.

A férfi focistáknak azonban már nem alakult ilyen kedvezően a hétvégéje. Az elmúlt héten hiába kezdett bele a pontgyűjtésbe a még mindig kieső helyen álló Csank-legénység, a hétvégén az MTK tartalékcsapatával még hazai környezetben se bírtak el.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Már rögtön a találkozó elején rossz irányt vettek az események váci szempontból, a 9. percben egy jól eltalált lapos lövéssel egyből hátrányba kerültek. Ezt követően se javult a helyzet, sokáig csak Halasi Péter kapusnak volt köszönhető, hogy nem nőtt a hazai hátrány. Azonban ő is csak a félidő feléig bírta, amikor egy 17 méteres szabadrúgásból megduplázta a különbséget az MTK. Az alárendelt szerep az idő múlásával csak fokozódott, a játékrész utolsó perceiben még két gól berámoltak a vendégek.

A győztes kiléte természetesen ezt követően már nem volt kérdéses és szemlátomást ezzel a pályán lévők is tisztában voltak és beletörődtek. A vendégek alaposan visszavettek aktivitásukból, a váciak pedig nem túl nagy meggyőződéssel mentek előre. Lassan, eseménytelenül teltek a percek, komolyabb gólszerzési lehetőég nélkül. A folyamatos cserék után ismét a vendégek uralták a játékot és ezt a 72. percben egy újabb találattal nyomatékosították, beállítva a 0-5-ös végeredményt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A Vác FC szerdán délután négytől a vihar miatt félbeszakadt balassagyarmati bajnokiját fogja bepótolni, míg a Váci NKSE szeptember 18-án megbosszulhatja az MTK váci focisták felett aratott győzelmét, hiszen a budapestieket fogják fogadni a városi sportcsarnokban este hatkor. (Forrás: vac.hu, Kép: vacinkse.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments