Forgalomba állt az első megújult Bzx mellékkocsi

Befejeződött a MÁV Vagon Kft székesfehérvári műhelyében az első, már a MÁV‑START új dizájn szerinti színekre festett Bzx mellékkocsi fővizsgálata, valamint két InterPici motorkocsi és az iker Bz motorkocsi járműszerkezeti részének főjavítása; a közeljövőben megtörténik a működéshez szükséges járműfedélzeti rendszerek beállítása is. A következő években a vasúttársaság saját forrásából további, kétszáznál is több Bz motor- és mellékkocsi újul meg – írja a mavcsoport.hu.

Befejezték Székesfehérváron a MÁV Vagon szakemberei két 127‑es sorozatú Bz „InterPici” motorkocsi járműszerkezeti részének a főjavítását. A közeljövőben a nyíregyházi területi műhelyben még a hajtásrendszeri, a villamosberendezések és a vezetőfülke karbantartását és javítását végzik, ezután állhatnak forgalomba a megújult járművek az Észak-Alföldön. A következő évek során további 21 darab InterPici motorkocsi újul meg, aminek során az utasteret felújítják; az üléseket újra kárpitozzák; a járműveket teljesen átfestetik, feliratozzák. Megtörténik a közlekedésbiztonsági berendezések, a hajtásrendszer, a forgóvázak, kerekek, tengelyhajtóművek javítása; a villamos berendezések karbantartása, szükség szerinti javítása; valamint a vezetőfülkék karbantartása.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Hasznos tanácsok a visszaváltható palackok leadásához

Szintén elkészült a székesfehérvári üzemben az első, utastér kialakítás és külső festés tekintetében már a MÁV-START új színtervének megfelelően kialakított Bzx mellékkocsi fővizsgálata. A Bz motorkocsikkal közlekedő mellékvonali személykocsik kívül-belül megújultak, műszaki felújítások mellett új üléshuzatot is kaptak, amelyek megegyeznek az elővárosi motorvonatokon megszokottakkal. Az első, új színterv szerint felújított mellékkocsi Balassagyarmatra került és a térség vonalain teljesít szolgálatot. A jövőben minden Bzx fővizsga ilyen tartalommal fog megtörténni.

A következő években valamennyi 117-es sorozatú Bz motorkocsi is a főjavítás során az új színterv szerint fog megújulni a 12 évente esedékes, ún. „C-javítás” során. A motorkocsikat is teljesen felújítják műszaki, közlekedésbiztonsági és kényelmi szempontok szerint. Jelenleg két járműnek a pécsi, háromnak pedig a nagykanizsai területi műhelyben zajlik a főjavítása. (Forrás: MÁV-START) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments