Inotay Gergely nyerte az előválasztást, így ő indul országgyűlési képviselőjelöltként tavasszal

Kedden lezárult ez előválasztás, szerdán reggeltől számolták a beérkezett szavazatokat. Az eredmények csúsztak, mivel a vártnál többen mentek el szavazni, de késő este már lehetett tudni, hogy Pest megye 4-es számú választókerületében Inotay Gergely nyert.

A miniszterelnök-jelöltek „versenyét” pedig Dobrev Kálra (Demokratikus Koalíció) vezeti, hiszen a választókerületek harmadánál ő kapta a voksok túlnyomó többségét lapzártánkig. Mögötte végzett Karácsony Gergely (Párbeszéd Magyarországért), akit Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) követett a sorban.
Vácon hárman méretették meg magukat: Juhász Béla Sződliget polgármestere, Inotay Gergely Vác alpolgármestere és Gyurcsik Ádám, aki ifjú kora ellenére nagyon otthon volt a politika útvesztőjében.

A hivatalos végeredmény a következő lett:

Inotay Gergely (Jobbik): 2766 szavazat,

Juhász Béla (Momentum): 2416 szavazat,

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

Gyurcsik Ádám (független): 523 szavazat.

Gratulálunk Inotay Gergelynek!

A miniszterelnök-jelöltek megválasztása valószínűleg két körös lesz. A kettő, vagy három jelöltre (nem tudni Márki-Zay Péter vagy Karácsony Gergely visszalép-e a másik javára) október 4. és 10. között adhatjuk le majd voksainkat a jól ismert módon.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments